Yılmaz’dan, Fransa’da ülkücülerin gözaltına alınmasına tepki | Güney Gazetesi Mersin

Yılmaz’dan, Fransa’da ülkücülerin gözaltına alınmasına tepki

AKP Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, Fransa’da ülkücülerin gözaltına alınmasına, "Şimdi bunun insanlık neresinde, demokrasi neresinde, hak ve hukuk neresinde, çocuk hakkı neresinde" diyerek tepki gösterdi.

Yılmaz’dan, Fransa’da ülkücülerin gözaltına alınmasına tepki


Erdemli’de kültür merkezinde gerçekleştirilen AKP Erdemli Kadın Kolları'nın 6. Olağan Kongresi'nde konuşan Yılmaz, Cumhur İttifakı'nın önemine değindi, ardından da Fransa'da ülkücülerin gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Partililere hitaben konuşan Yılmaz, "2023'e gitme yolunda sizlere çok daha fazla ihtiyacımız var. 'Yeter ki Recep Tayyip Erdoğan gitsin de nasıl giderse gitsin' diyen zihniyet her zamankinden daha fazla iş başında. Allah razı olsun Devlet Bahçeli'den bu tehlikeleri gördüğü için Cumhurbaşkanımızla birlikte Cumhur İttifakını kurarak Türkiye'mizin geleceği için, bayrak inmesin ezanımız dinmesin diye desteğini hiç esirgemedi. Allah bin kez razı olsun Devlet Bahçeli'den, Milliyetçi Hareket Partisi teşkilatlarından. Cumhur İttifakımızın ilelebet sürmesi için bizlerin de üstüne düşeni sonuna kadar yapması gerekiyor" diye konuştu.

 

"ŞİMDİ BUNUN İNSANLIK NERESİNDE"

Fransa'da gözaltına alınan ülkücülere de değinen Yılmaz, "Ne kadar çok üzerimize geldiklerini görüyorsunuz. 4 çocuk Fransa'da Peygamber Efendimiz aleyhindeki karikatürleri doğru bulmadıklarını söyledikleri için sabaha karşı evlerinden alındılar. Şimdi bunun insanlık neresinde, demokrasi neresinde, hak ve hukuk neresinde, çocuk hakkı neresinde? Türklerin, Müslümanların yaşadığı her yerde bir zulüm var, bir kıyım var. Bu nedenle biz birliğimize sahip çıkmak zorundayız. Kendi içimizde kendi enerjimizi harcamayalım. Enerjimizi birbirimize değil dışarıya karşı harcayalım" şeklinde konuştu.

Öte yandan, kongrede gerçekleştirilen seçimde kadın kolları başkanlığına Müstakime Nur Var seçildi. (İHA)