Yerelden evrensele müzik yolculuğu | Güney Gazetesi Mersin

Yerelden evrensele müzik yolculuğu

Yerelden evrensele müzik yolculuğu


Mersin Devlet Opera ve Balesi’nin (MDOB), “Yerelden Evrensele” adlı programında dünyaca ünlü sanatçıların eserleriyle birlikte yerel ezgiler opera sanatçıları tarafından yorumlanacak.

19 Kasım Perşembe ve 21 Kasım Cumartesi saat 20.00’da müzikseverlerin beğenisine sunulacak olan gösteri Mersin Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. Gösteride müzik tarihinde önemli yeri olan George Bizet, W.Amadeus Mozart, Requiem, Adnan Saygun, Giacomo Puccini,Luigi Denza, Agustine Lara, Charles Gounod ve Gioacchino Rossini’ in eserleri yorumlanacak.

Mersin Devlet Opera ve Balesi solistleri, orkestrası, balesi ve korosunun birlikte sahneleyeceği eserin orkestra şefliğini Murat Cem Orhan, rejisörlüğünü Volkan Ersoy, rejisör yardımcılığını ise Mersin Devlet Opera ve Balesi Sanat Yönetmeni ve Müdür Vekili Serbülent Biçer üstleniyor.

Solist sanatçılar Saliha Aktaş, Nihan Çetin Aydın, Bülent Bezdüz, Faik Mansuroğlu, Hasan Berk’in seslendireceği eserler arasında “Yemen Türküsü”, “Kesik Çayır”, “Padişahlar Katlime Ferman Eylese” gibi Türk halk müziği eserleri de bulunuyor. (Haber Merkezi)