Kadınlardan mağdur kardeşlere destek | Güney Gazetesi Mersin

Kadınlardan mağdur kardeşlere destek

Mersin’de çocuk yaştan itibaren yıllarca öz babaları S.D tarafından istismar edilen 3 kız kardeşin davası Mersin 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Dava öncesinde Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Mersin Kadın Meclisleri üyeleri mağdur kız kardeşlere destek vermek amacıyla basın açıklaması yaptı. Kız kardeşlerin avukatı Semra Kabasakal da, tutuksuz yargılanan sanık S.D’nin ifade veren akrabaları tehdit ettiğini, bu nedenle birçok akrabanın ifadesini geri çektiğini, akrabaların 3 kız kardeşe de baskı yaptığını iddia etti. Mahkeme, sanık S.D’nin tutuklanması talebini reddetti.

Kadınlardan mağdur kardeşlere destek


ESRA ŞASİ YAĞMUR 

 

Mersin’de çocuk yaştan itibaren yıllarca öz babaları S.D tarafından istismar edilen 3 kız kardeşin davası Mersin 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.   Dava öncesinde Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Mersin Kadın Meclisleri üyeleri mağdur kız kardeşlere destek vermek amacıyla basın açıklaması yaptı.

Açıklamayı okuyan platform üyesi Başak Keskin, kız kardeşlerin sadece kendileri için değil istismara uğrayan herkes için adliyelerde adalet arayışında olduklarını söyledi.

 Keskin, “Ancak bir önceki duruşmada yeterli delil toplanmadığı gerekçesi ile sanığın tutuksuz yargılanmasına karar verildi. Çocuğun üstün yararının gözetilmesi gereken böyle bir davada istismar sanığının tutuksuz yargılanmasını kabul etmiyoruz, adalet arayışını bırakmayan kız kardeşlerin yanındayız ve buradan bir kez daha haklı mücadelesini sürdüren kadınların asla yalnız yürümeyeceğinin sözünü veriyoruz. Çocukları şiddetten ve istismardan koruma görevi devletindir. Onlarca çocuk her gün istismara uğruyor ve failleri aramızda dolaşıyor. Bunun sorumluları kanunları uygulaması gerekenlerdir” dedi.

Çocuk Hakları Sözleşmesinin, Çocuk Koruma Kanununu ve Lanzarote Sözleşmesinin eksiksiz uygulanması gerektiğini ifade eden Keskin, “Haklarımızı koruyan yasaları uygulamak, faillerin iyi hal ve haksız tahrik indirimleri yapılmadan gereken cezayı almasını sağlamak zorundadır. Bu kişilerin tutuksuz yargılanması ya da yargılama sonucu serbest bırakılması ile istismar failleri aramızda ellerini kollarını sallayarak dolaşıyor. Çocukları tehlikeye atıyorsunuz. Biz bu istismar faillerinden de bu failleri serbest bırakan zihniyetten de korkmuyoruz. Bizler her davada hakimlere yapmaları gerekeni hatırlatıyoruz. Bu bir talep değil, zorunluluktur. Biz Kadın Meclisleri üyesi kadınlar olarak, bu davada da her zaman olduğu gibi fail gereken cezayı indirimsiz alana kadar sürecin takipçisi olacağız. Hiçbir kadın ve çocuk mücadelesinde yalnız değildir ve asla yalnız yürümeyecektir” diye konuştu.  

 

“İSTİSMARCI BABA AKRABALARI TEHDİT EDİYOR”

Mersin 3. Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın duruşma öncesinde açıklamalarda bulunan Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği’nin (UCİM) avukatlarından ve aynı zamanda kız kardeşlerin avukatı olan Semra Kabasakal, davayı ilk andan beri takip ettiğini ve bu süreçte gördükleri karşısında şoke olduğunu anlattı.

Kız kardeşlerin uğradıkları istismarın gün yüzüne çıkmasının ardından bugüne kadar yanında olan akrabaları istismarcı S.D tarafından tehdit edildiğini ve bu nedenle akrabaların daha önceki duruşmalarda verdikleri ifadelerini geri çektiklerini öne süren Kabasakal, “Şikayetlerini yaptıktan sonra çok daha acı bir süreç başlamış. Kız kardeşlerin yanında olan halaları, teyzeleri, akrabaları maalesef korkudan hepsi karşı tarafa geçmiş. Maalesef hepsi ifadelerini değiştirmeye başlamışlar” dedi.