“Haksızlıktır, vicdansızlıktır” | Güney Gazetesi Mersin

“Haksızlıktır, vicdansızlıktır”

Genel-İş Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy, “Belirli süreli çalışan işçinin iş güvencesi olmaz, kıdem tazminatı olmaz, ihbar tazminatı olmaz, emekli olması zorlaştır. Geçmişten bugüne işçi sınıfının, direne direne kazandığı, geliştirdiği, savunduğu ve bizlere emanet ettiği bu temel hakları gasp edemezsiniz. 25 yaş altı ve 50 yaş üstü çalışanların kıdem ve ihbar tazminatı hakkını ve emeklilik hakkını bir torbaya atıp çalamazsınız” dedi.

“Haksızlıktır, vicdansızlıktır”


ABİDİN YAĞMUR

 

25 yaş altı ve 50 yaş üstü işçilerin kıdem tazminatı, ihbar tazminatı ve emeklilik hakkını ortadan kaldıracak düzenleneler içeren torba yasa tasarısına karşı işçi sendikaları yurt genelinde ayakta. DİSK Genel-İş’te örgütlü çalışanlar da işyerleri önünde açıklamalar yaparak kölelik yasasına tepki gösterdi.

DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası örgütlü olduğu Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus Belediyesi, Mezitli Belediyesi ve Yenişehir Belediyesi’nde işyeri temsilcilikleri aracılığıyla işçileri söz konusu yasa tasarısı hakkında bilgilendirdi.

Genel-İş Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu’nun da aralarında olduğu sendikacıların TBMM önündeki eylemde polis tarafından engellenmesini kınadıklarını söyledi.

Göksoy, “DİSK’in sözü̈ işçi sınıfının sözüdür. Her türlü̈ engellemeye rağmen TBMM’de yükselen ses işçi sınıfının sesidir” dedi.

25 yaş altı ve 50 yaş üstü çalışanların geçici işçiliğe mahkum edilemeyeceğini ifade eden Göksoy, “Belirli süreli çalışan işçinin iş güvencesi olmaz, kıdem tazminatı olmaz, ihbar tazminatı olmaz, emekli olması zorlaştır. Geçmişten bugüne işçi sınıfının, direne direne kazandığı, geliştirdiği, savunduğu ve bizlere emanet ettiği bu temel hakları gasp edemezsiniz.  25 yaş altı ve 50 yaş üstü çalışanların kıdem ve ihbar tazminatı hakkını ve emeklilik hakkını bir torbaya atıp çalamazsınız” dedi.

25 yaş altı ve 50 yaş üstü işçilere yapılan ayrımcılığın anayasaya aykırı olduğunu ifade eden Göksoy,  “Bu haksızlıktır, hukuksuzluktur, vicdansızlıktır. Kıdem tazminatı ve emeklilik tüm işçilerin hakkıdır.  İşçileri bölerek, yaşımıza göre ayrımcılık uygulayarak kıdem tazminatı hakkını parça parça gasp etmek istiyorlar ama biz bu oyuna gelmeyeceğiz.  Her işçi bir gün 50 yaşına gelecek. Her işçi çocuğunun hakkı için kavga verecek. Her işçi bedeli ne olursa olsun çocuğunun emanetine, kıdem tazminatı ve emeklilik hakkına sahip çıkacak.   İşyerlerinde, meydanlarda ve son olarak da mecliste ifade ettiğimiz bu yasa teklifi geri çekilene kadar mücadeleye devam edeceğiz. Uyarıyoruz: İşçi sınıfının sabrıyla daha fazla oynamayın! İşçi sınıfının kararlılığını test etmeye kalkmayın! Bizlerin baskıyla çocuklarımızın hakkını teslim edeceğimizi hayal bile etmeyin, aklınızdan bile geçirmeyin.  İşçi sınıfı başta olmak üzere halkımız pandemi ile, depremle, işsizlikle ve hayat pahalılığı ile boğuşurken işinize bakın. O torba yasayı bir kenara bırakın; işimizi, aşımızı, geçimimizi, sağılığımızı koruyacak tedbirler alın” dedi.