En az 70 gün böyle | Güney Gazetesi Mersin

En az 70 gün böyle

Mersin Büyükşehir Belediyesi Hüseyin Okan Merzeci Bulvarı üzerindeki Forum kavşağında katlı kavşak çalışmasına başladı ve kavşak araç trafiğine kapatıldı. Sürücüler haftanın ilk gününde, belediyenin önerdiği alternatif güzergahları kullandı. 18. Cadde’de ve İnönü Bulvarı Demircanlar kavşağında tıkanıklıklar yaşandı. Bazı kavşaklara trafik polisleri müdahale ederek güvenli geçişi sağlamaya çalıştı. Trafiğe kapatılan alanlar ise yayalara ve bisikletlilere kaldı.

En az 70 gün böyle


ABİDİN YAĞMUR

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Hüseyin Okan Merzeci Bulvarı üzerindeki Forum kavşağında katlı kavşak çalışmasına başladı ve kavşak araç trafiğine kapatıldı. Sürücüler haftanın ilk gününde, belediyenin önerdiği alternatif güzergahları kullandı. Haftanın ilk iş gününde özellikle 18. Cadde’de ve İnönü Bulvarı Demircanlar kavşağında tıkanıklıklar yaşandı. Uyarıcı levhalar yetersiz olduğu için tıkanmalar yaşananınca bazı kavşaklara trafik polisleri müdahale ederek güvenli geçişi sağlamaya çalıştı.

Battı çıktı inşaatı nedeniyle Hüseyin Okan Merzeci Bulvarı Forum kavşağı kapalı olduğu için Doğu yönünden gelen özel araçlar, dolmuşlar ve belediye otobüsleri Çatı kavşağından kuzeye, ardından sola dönerek 1961. Sokağı takiben Barbaros Bulvarı’na ulaştı ve buradan yeniden Hüseyin Okan Merzeci Bulvarına katılarak yola devam etti.

Doğu istikametinden gelip de Forum AVM veya Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’na ulaşmak isteyenler Çatı kavşağından güneye inip 1923. Sokağı kullandı ya da 1. Cadde istikametinden Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’na katıldı.

Batı yönünden gelenler Barbaros Bulvarı’nı kuzeye doğru takip edip Demircanlar kavşağına, oradan da sağa dönüp 18. Cadde’ye girerek Hüseyin Okan Merzeci Bulvarı’na ulaştı.

Batıdan gelip de Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’na katılmak isteyenler Barbaros Bulvarı’ndan sağa dönüp Dumlupınar Caddesi’nden Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’na vardı.

Gazi Mustafa Kemal Bulvarı Forum Kavşağı’ndan gelen sürücüler Forum kontrolsüz kavşağa gelip 1. Cadde üzerinden sağa veya sola döndü ya da bu bölgeyi kullanan araçlar 1936. Sokağa saparak kuzey istikametine ilerledi.

Katkı kavşak inşaatının en az 70 gün süreceği ve bu süre içinde araçların yukarıda belirtilen alternatif güzergahları kullanabileceğini belirtildi.

 

RİSKLİ KAVŞAĞIN YÜKÜ ARTTI

Katlı kavşak inşaatı nedeniyle Hüseyin Okan Merzeci Bulvarı Forum kavşağı kapatılınca 18. Cadde’nin yükü neredeyse 3 katı arttı. Hüseyin Okan Merzeci Bulvarı’ndan doğu yönünden batıya seyreden sürücülerle kuzey yönünden Hüseyin Okan Merzeci, 1. Cadde ve Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’na inmek isteyen sürücüler alternatif yol olarak 18. Cadde’yi kullanacak.

Ancak 18. Cadde ile 1957. Ve 1961. Sokağı bağlayan dönel kavşak normal zamanlarda da güvensiz olduğu gerekçesiyle eleştiriliyordu. Kuzey yönünden güney yönüne normal hızda ilerleyen araçlar bile dönel kavşak içinde aniden keskinleşen virajı almakta zorlanıyor ve zaman zaman kaldırıma çıkıyordu. Kavşakta son olarak cumartesi günü bir araç virajı alamadı ve kaldırıma çıkarak genç bir kızın ağır yaralanmasına neden oldu. Riskli kavşak, önümüzdeki 2.5 ay boyunca çok daha fazla sayıda aracın geçişine sahne olacak. Çevre sakinleri ve sürücüler, uyarı levhaları konulmasını ve kavşağın gözden geçirilmesini istiyor.

 

KATLI KAVŞAK GEREKLİ Mİ, GEREKSİZ Mİ?

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Hüseyin Okan Merzeci Bulvarı üzerindeki Forum kavşağında katlı kavşak çalışmasına başlaması sosyal medyadaki sürücü gruplarında yeni bir tartışma başlattı. Bir kesim, katlı kavşağın gerekli olduğunu savunup belediyeyi tebrik ederken, bir kezim katlı kavşağı gereksiz görüyor. Bir başka kesim ise katlı kavşağın yerinin yanlış olduğu, başka bir yerde katlı kavşak yapılması gerektiği görüşünde. İşte sosyal medyadan vatandaş görüşleri:

Volkan Özkal: Köprülü kavşak yapana kadar orta refüjü küçültün sağ ve sol kaldırımları da düzenleyin. Bu kadar çileye gerek kalmaz. 4 şerit olur her biri.

Reşat Ayday: Buraya (Demircanlar kavşağını kastediyor) ışık taksaydınız. Mühendis bey masa başında işaret parmağını haritaya koyup güzergah belirlemiş. Tebrik eder ellerinden öperiz.

Erkan Güngör Kuşağlı: Okullar tatilken yapmazlar, şimdi okullar açıldı, trafik yoğunlaştı arkadaşların köprü yapası geldi.

Vural Irez: Yapılacak en son yere battı çıktı yapıyorlar. Allah akıl fikir versin bunlara.

Uğur Güçlü: Hizmet yaparsın bir dert, yapmazsın bir dert. Gereksiz yermiş. 20 yıl önce 2. 3. çevre yolu da gereksizdi. Nüfus artıyor, araçlar artıyor. Yapılan her battı çıktı gereklidir.

Yusuf Bıyık: Her battı çıktı gerekli faydalıdır ama buranın bir aciliyeti yok. Trafik sıkışması söz konusu bile değil. Ama mezarlığın oraya yapsalardı çok daha iyi olurdu oradaki ışıklarda beklemek işkence gibi.

Zeyni Yüksel: Işıklar 300 metre ilerde bekliyor olacak. Ne anlamı olacak bir ışık kurtardık sadece. Daha iyi çözümler bulunamaz mı?