MDOB’dan Türk bestecileri konseri | Güney Gazetesi Mersin

MDOB’dan Türk bestecileri konseri

Mersin Devlet Opera ve Balesi 27 Ekim Salı günü saat 20.00’ de Mersin Kültür Merkezi’nde “Türk Bestecileri Konseri” düzenleyecek.

MDOB’dan Türk bestecileri konseri


Ünlü bestecilerin yer aldığı konser programında Muammer Sun’un “Seni Sevdim Diye”, A. Adnan Saygun’ un “Bozlak”, “Köroğlu”, “Yunus Emre” oratoryosundan soprano arya, “Arap Ali” operasından Ali Hoca’ nın “Kara Kaşlarına Kurban Olduğum” aryası, Nevit Kodallı’ nın “Türkü” eserleri yer alıyor.

Düzenlemeleri Serdar Yalçın, Turgay Erdener ve Hasan Niyazi Tura’ ya ait “Allı Turnam”, “Ahirim Sensin”, “Zeytinyağlı Yiyemem”, “Bülbülüm”, “Ay Gız” ve “Ah Bir Ataş Ver” gibi eserlerin de yer aldığı konserin solist sanatçıları ise sopranolar Işıl Azaz, Serin Saybaşılı ve Ceren Göğüş, tenorlar Erhan Kaya ve K. Erdem Özdemir ile bas Serkan Sevinç seyircilere zengin repertuvarıyla muhteşem bir  konser seslendirecekler.

Yaklaşık 1 saat sürecek olan konserde Ayşin Alev Lal anlatıcı olarak yer alırken, Julia Berk piyanoda ile solistlere eşlik ediyor.

 Konser, Sağlık Bakanlığı’ nın belirlediği hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uygun olarak düzenlenen, yeni seyirci oturma düzeni ile güvenli bir ortamda dinleyicilerin beğenisine sunuluyor. (Haber Merkezi)