Milli Eğitim’in resmi yazısında skandal ifadeler | Güney Gazetesi Mersin

Milli Eğitim’in resmi yazısında skandal ifadeler

Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, bir velinin şikâyeti üzerine okul idaresine gönderdiği resmi yazıda, velinin ağzından, skandal ifadelere yer verdi. Resmi yazıda, velinin, ‘Öğretmenlerin dekoltenin dekoltesi giyim tarzı olduğu, mini etekli öğretmenlerin ergenlik çağındaki öğrenciler karşısında nasıl eğitim verebildiği’ şeklindeki sözleri olduğu gibi yer aldı. Eğitim sendikaları ve hukukçular resmi yazıdaki bu skandal ifadelere tepki gösterdi.

Milli Eğitim’in resmi yazısında skandal ifadeler


ABİDİN YAĞMUR

 

Toroslar ilçesindeki bir okulda çocuğu eğitim alan bir veli, 12 Ekim günü, CİMER’e bir dilekçe bırakarak kadın öğretmenlerin giyim tarzlarıyla ilgili şikayette bulundu. Öğrenci velisi, öğretmenlerin kıyafetlerinin ‘çok açık’ olduğunu ileri sürdü. Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bu başvuru üzerine, ilgili okulun yönetimine resmi bir yazıyla bilgi verdi.

Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Badas imzasıyla gönderilen yazıda şu ifadelere yer verildi: “Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi üzerinden müdürlüğümüze yönlendirilen başvuruda okulunuz velisi, bazı öğretmenlerin dekoltenin dekoltesi giyim tarzı olduğu, mini etekli öğretmenlerin ergenlik çağındaki öğrenciler karşısında nasıl eğitim verebildiği, yarınımızın erkek ve kız öğrencilerimiz öğretmenlerimizi örnek aldığı’ ile ilgili iddiaların gizlilik esaslarına riayet edilerek incelenmesi ve en geç 16/10/2020 Cuma günü mesai bitimine kadar müdürlüğümüze bilgi verilmesi hususunda bilgilerini ve gereğini arz ederim.”

 

‘KADIN ÖĞRETMENLERE MOBBİNG AMACI TAŞIYOR’

Eğitim Mersin Şube Başkanı Hakan Boyar,  “Mersin'de bir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ilçedeki bir ortaokula göndermiş olduğu ve sosyal medyada dolaşan CİMER başvurusu bir utanç yazısıdır. İlçe Müdürlüğünün gönderdiği yazıda kadın öğretmenlerimiz üzerinde yaşam tarzları ve giyim tarzları üzerinden açıkça bir mobbing oluşturma çabası vardır. Bu dilekçeyi yazan röntgenci şahsiyet bu cesareti nereden almaktadır. Bu dilekçeyle özellikle kadın öğretmenlerimize hakaret ve onur kırıcı ithamlarda bulunan bu karanlık zihniyetin yaptığı dilekçe hakkı denilerek kapatılamaz. Öğretmenlerimiz hakkındaki bu onur kırıcı şikayeti yapan röntgenci şahsiyet hakkında ve bu yazıyı gönderen yetkililer hakkında İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mersin Valiliğinin soruşturma açıp suç duyurusunda bulunması bir samimiyet testidir” ifadelerini kullandı.

 

BARO: VALİLİK DERHAL GEREĞİNİ YAPMALIDIR

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz da, söz konusu yazıya tepkisini şöyle ifade etti:

“Eğitimi beceremediniz şimdi birde  öğretmenlerle mi uğraşıyorsunuz. Evlerinde internet bulunmayan yüzbinlerce öğrenci eğitim alamıyor elektronik iletişim aracı bulamadığı için eğitim alamıyor bunları hallettiniz de dekolteye mi geldiniz. Bu ülke karanlık zihniyetlere mahkum edilemeyecek. Valilik ve Milli Eğitim müdürlüğü derhal gereğini yapmalıdır.”