‘Keyfi ve hukuksuz’ | Güney Gazetesi Mersin

‘Keyfi ve hukuksuz’

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Cumhurbaşkanlığı’nın, Petrol-İş Sendikası’nın Şişecam’a ait Mersin Soda ve Krom İşletmesi ile Adana Tuz İşletmesindeki grev kararını 60 gün süreyle ertelemesine tepki gösterdi.

‘Keyfi ve hukuksuz’


CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, grev yasağının tamamen keyfi ve hukuksuz olduğunu söyleyerek “60 gün sonunda anlaşma sağlanamazsa Yüksek Hakem Kurulu’na gidileceği için ‘erteleme’ demek yasaklama anlamına geliyor. Oysa grev ve toplu sözleşme bir haktır. Saray önce işçilerin hakkını gasp etti; şimdi de işçilerin hakkını arama hakkını gasp etti” dedi.

Antmen, Petrol-İş Sendikası'nın Şişecam'da başlatacağı grevin, Cumhurbaşkanı Kararı ile yasaklanmasının ancak diktatörlük yöntemi ile açıklanabileceğini ifade ederek “Diktatörlük, işçilerin grevini ‘genel sağlığı ve millî güvenliği bozucu nitelikte’ olarak değerlendirdi. Kendi mitingleri, çay dağıtma toplantıları, kongreleri sağlığa uygun ama işçi-emekçi hakkını arayınca uygun değil öyle mi?” ifadelerini kullandı.

Antmern, grev kararının engellenmesinin Milli Güvenlikle ilgisinin bulunmadığını belirterek “İşçilerin haklarını aramasının milli güvenlikle ne ilgisi var? İşçiler bu ülkenin vatandaşı, emekçisi, üreticisidir. Bu ülkenin gerçek sahipleridir. Saraydaki beyefendinin güvenlik dediği şey yandaş 5’li müteahhit çetesinin ve kendi rantının güvenliği herhalde. Millet açlıktan ölse de sarayın umurunda olmaz. Çünkü insanların hakkı, refahı, mutluluğu tarihte hiçbir diktatörün umurunda olmamıştır, Türkiye’deki diktatörün de umurunda olmayacaktır. Umursadıkları tek şey rantları, yandaşların ve ailelerinin şirketleri ve lüks yaşamıdır. Bu da emekçinin, işçinin ve vatandaşın sömürülmesine ve sefalete sürüklenmesine bağlıdır. Olay bundan ibarettir” dedi. (Haber Merkezi)