CHP yine kaynıyor! | Güney Gazetesi Mersin

CHP yine kaynıyor!

CHP’de Gülnar ilçe örgütünün istifasıyla gün yüzüne çıkan ‘rahatsızlıklar’ ve bazı ilçe başkanlarının önümüzdeki günlerde görevden alınacağına dair haberler tabanda hareketliliğe neden oldu. Bir grup kıdemli partilinin önümüzdeki günlerde CHP İl Başkanı Adil Aktay’a ve Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e, “İlçe başkanlarını görevden almayı durdurun” çağrısında bulunacağı öğrenildi. Eski bir partili rahatsızlığın nedenini, “Vahap Seçer CHP tabanı ile çalışmak zorunda. Sağ tabanla çalışıyor ama CHP tabanıyla çalışmıyor. İlçelere koordinatör atanmış, ilçe başkanlarından da bunların memuru gibi çalışmaları isteniyor. Bu siyaset değil” şeklinde özetledi.

CHP yine kaynıyor!


CHP’de, Akdeniz İlçe Başkanı Ünal Uyar’ın görevden alınmasıyla ilk sinyallerini veren iç çekişmeler, görevden alınacaklarını öğrenen Gülnar İlçe Başkanı Ahmet Barut ve yönetim kurulu üyelerinin istifa etmesiyle gün yüzüne çıktı.

CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in bazı ilçe örgütlerini ‘yetersiz’ bulduğu, ilçe örgütlerinde değişime gitmek istediği parti kulislerinde konuşuluyor.

Seçer ve Aktay’ın Akdeniz ve Gülnar’ın ardından Erdemli, Toroslar, Mezitli ve Aydıncık ilçe örgütlerini de görevden almayı planladığı edinilen bilgiler arasında yer alıyor.

Parti kaynakları, Seçer ve Aktay ikilisinin adı geçen ilçelere yönelik olumsuz görüşünü ise son büyük kurultaydaki Parti Meclisi seçimlerine dayandırıyor. İddiaya göre, Parti Meclisi seçimlerinde Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ı destekleyen ilçe örgütleri, İl Başkanı Adil Aktay ve Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in “Sizinle yol yürüyemeyiz” tepkisiyle karşılaştı.

İl Başkanı Adil Aktay ve Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in bu ilçe yönetimlerini görevden alma düşüncesinde oldukları, Yenişehir İlçe Gençlik Kolları’nın görevden alınmasının ardından gösterilen tepkiler nedeniyle bu planı bir süre erteledikleri ancak görevden alınacaklarını haber alan Gülnar örgütünün, il başkanının tebliğini beklemeden istifa ettiği öğrenildi.

 

TABAN BİR UYARI VERMEK İSTİYOR

Partideki bu gelişmeler üzerine eski il başkanları, eski belediye başkanları, eski ilçe başkanları ile eski gençlik kolları başkanlarının yanı sıra halihazırda görevde olan 2 ilçe başkanının da aralarında olduğu bir grubun önümüzdeki günlerde Adil Aktay ve Vahap Seçer’e karşı bir ‘uyarı’ vermeye hazırlandığı iddia edildi.

Kulislerden edinilen bilgiye göre muhalif gruplar, görevden alınan Akdeniz İlçe Başkanı Ünal Uyar’ın MYK’ya yaptığı itirazın sonucuna göre, etkinliğin biçimini belirleyecek.

Muhalif grup içinde yer alan kıdemli bir partili GÜNEY’e yaptığı açıklamada,  “İlçe başkanlarının, gençlik kolları başkanlarının görevden alınmasına karşı bir tavır koymak istiyoruz. Biz eksiği yanlışı söylemek zorundayız. Hem partinin lehine hem Vahap Seçer’in lehine olan tavır budur.  Rahatsızlığı dile getireceğiz. Bir ses vereceğiz. Durun diyeceğiz. Ne oluyor diyeceğiz. Bizler kişisel beklentileri kalmamış, partiyi düşünen insanlarız ve bu uyarıyı yapacağız. Vahap Seçer CHP tabanı ile çalışmak zorunda. Vahap Seçer sağ tabanla çalışıyor ama CHP tabanıyla çalışmıyor. İlçeler koordinatör atanmış, ilçe başkanlarından da bunların memuru gibi çalışmaları isteniyor. Bu siyaset değil. Buna itiraz ediyoruz. Gülnar İlçe Örgütü’nün istifa metninde dile getirilenlerin iyi okunması gerektiğini düşünüyoruz” dedi. (Haber Merkezi)