Sanatseverler cazın büyülü atmosferiyle buluştu | Güney Gazetesi Mersin

Sanatseverler cazın büyülü atmosferiyle buluştu

Mersin Devlet Opera ve Balesi’nin hafta sonu Mezitli Amfitiyatro’da düzenlediği caz konseri adeta sonbahar esintileri gibi izleyenleri büyüledi.

Sanatseverler cazın büyülü atmosferiyle buluştu


ZELİHA ÖZİPEK

 

Mersin devlet Opera ve Balesi tarafından Mezitli Amfitiyatro’da düzenlenen caz konseri muhteşem geçti.

Konserin vokal sanatçısı Cansu Nihal Akarsu, saksafon sanatçısı Borusan Flarmoni Orkestrası’nın solo obuacısı, BBC Proms İngiltere, Viyana, Almanya, Hollanda Concertgebauw, Hongkong ve Slovenya’ da Cd kayıtları yapmış olan ve halen Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası sanatçısı M. Serkan Altınok’tu. 

Orkestra Şefi Nezih Seçkin’in yönetiminde Mersin Devlet Opera ve Balesi Orkestrası sanatçılarının yer aldığı ve arenjeleri Devrim Yeşilpınar tarafından yapılan konser programında Dizzy Gillespie A Night in Tunisia, Bruno Martino Estate, Michel Legrand ’The Way He Makes Me Feel ve ‘’The Wind Mils Of Your Smile, George Gershwin Summertime, Antonio Carlos Jobim One Note Samba ve Dindi, Cole Porter Night and Day ve Bobby Troup Route 66 yer aldı.

Yaklaşık 1 saat süren konser, Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uygun olarak, yeni seyirci oturma düzeni ve orkestra dizilimi ile güvenli bir ortamda dinleyicilerin beğenisine sunuldu. Konseri izleyen sanatseverler, sanatçıları ayakta alkışladı.