Mersin’de özel hastaneler işportacı gibi! | Güney Gazetesi Mersin

Mersin’de özel hastaneler işportacı gibi!

Sağlık Müdürlüğü’nü ipleyen yok. Mersin’in en büyük hastanelerinden birine PCR Testi için başvuran vatandaşın yaşadıkları adeta traji-komik tiyatro oyunu.

Mersin’de özel hastaneler işportacı gibi!


Pandemi günlerinde vatandaş sağlık hizmeti almakta her geçen gün daha da zorlanıyor.

PCR testi yaptırmak ise başlı başına bir sorun haline geldi. Bu testin yalnızca Şehir ve Üniversite Hastanesi’nde yapılması nedeniyle bu hastanelerde uzun kuyruklar oluşuyor. Kuyruklarda zaman zaman vatandaşlarla görevliler arasında sinirler geriliyor, tartışmalar çıkıyor.

Sağlık Bakanlığı’nın özel hastanelere de bu konuda yetki vermesine karşın, birçok özel hastane gerekli alt yapının olmaması nedeniyle bu hizmeti veremiyor. Bazı hastanelerin ise vatandaşı yanlış bilgilendirdiği öğrenildi.

Yurtdışına çıkmak için PCR testi yaptırmak amacıyla Mersin’in en büyük hastanelerinden birini telefonla arayan vatandaşın yaşadıkları ise tam bir komedi.

M.İ.A. adlı gurbetçi vatandaş bu konuda yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Önümüzdeki günlerde Almanya’ya gideceğim. M.P. Hastanesini aradım. Telefona çıkan görevliye PCR testi yapıp yapmadıklarını sordum. Görevli, yapıyoruz dedi. Fiyat sorunca beni ilgili birime aktardı. Fiyat sordum 450-500 TL dedi. Sonrasında yurt dışına çıkacağımı söyleyince 800 TL fiyat verdi. Bir gün sonra tekrar aradım bu kez test yapmadıklarını söylediler. Sağlık Müdürlüğü’nü arayarak beni bağladıkları doktora durumu anlattım. Doktor diğer telefondan hastaneyi aradı, bu kez “PCR testi yapıyoruz” diye yanıt verdiler. Bu görüşmelerin hepsi hastanenin kaliteli hizmet anlayışı(!)nedeniyle telefonda kayıtlıdır” dedi.

 

 

ERTESİ GÜN FİYAT ZAMLANDI

 

 

M.İ.A. ertesi günü aynı hastaneyi eşinin arayarak test için teyit almak istediklerini belirterek, “Eşime verilen yanıt ise daha ilginç. Hastane görevlisinin ‘PCR testini 1100 liraya yapıyoruz. Ama size 900 lira olabilir’ yanıtını aldık. Bu kez iyice şaşırdık. Sanki Özel Hastane değil bitpazarı esnafı gibi davranıyorlar. Bunları kontrol eden yok mu?” diye konuştu.

 

Hastane görevlileri PCR Testi için hastaneyi arayan arkadaşlarımıza ise bu kez, “PCR testi yapmıyoruz” yanıtını verdiler.

Dertli vatandaş ise, “Bu olay gösteriyor ki, Mersin’de Özel Hastaneler ve vatandaşın sağlığı Allah’a emanet” diyerek açıklamasına son noktayı koydu. (Haber Merkezi)