Yurt ücretleri düşürülsün önergesi | Güney Gazetesi Mersin

Yurt ücretleri düşürülsün önergesi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı yükseköğrenim yurtlarının yıllık ücretlerinin düşük bir seviyede olması, öğrencilerin barınma ihtiyacını karşılamayan şehirlere yeni yurtların yapılması ve mevcut yurtların imkanlarının geliştirilmesine dair TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi sundu.

Yurt ücretleri düşürülsün önergesi


Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından cevaplandırılması istemiyle TBMM Başkanlığına sunulan yazılı soru önergesinde Kılavuz, “Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı yükseköğrenim yıllık yurt ücretlerinin sembolik bir seviyede olmasına yönelik bakanlıkça yürütülen bir çalışma var mıdır?” diye sordu.

Olcay Kılavuz önergesinde ayrıca “Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı yükseköğrenim yıllık yurt ücretlerinin sembolik bir seviyede olmasına yönelik bakanlıkça yürütülen bir çalışma var mıdır? Öğrencilerin barınma ihtiyacı karşılayamayan şehirlere yeni yurtların yapılmasına yönelik bir çalışma yapılacak mıdır?  Mevcut yurtların imkan ve olanaklarının geliştirilmesi ve genişletilmesine yönelik bakanlığınızca bir çalışma yürütülmekte midir?” sorularına yanıt istedi. (Haber Merkezi)