Dünyanın 70’inci Yeryüzü Pazarı’nın Tarsus’ta kurulması için imzalar atıldı | Güney Gazetesi Mersin

Dünyanın 70’inci Yeryüzü Pazarı’nın Tarsus’ta kurulması için imzalar atıldı

Dünyanın 70’inci Türkiye’nin ise 4’üncü Yeryüzü Pazarı niteliğini taşıyacak olan “Tarsus Slowfood Yeryüzü Pazarı’nın” kurulması için Uluslararası Slow Food Hareketinin onay vermesinin ardından taraflar arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Dünyanın 70’inci Yeryüzü Pazarı’nın Tarsus’ta kurulması için imzalar atıldı


Yok olmaya yüz tutmuş yerel yeme-içme alışkanlıklarını korumak amacıyla İtalya’da başlatılan Slow Food hareketinin onayıyla Tarsus’ta kurulacak olan Yeryüzü Pazarı’nın işbirliği protokolü Tarsus Belediyesi, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası, Tarsus Ticaret Borsası, Tarsus Ziraat Odası ve Tarsus Slowfood Yeryüzü Pazarı Derneği temsilcileri arasında imzalandı.

Biyoçeşitliliğin korunması ile birlikte kaliteli, sağlıklı, adil ve temiz üretim ve natürel ürünler yetiştiren üreticilerin tüketiciler ile aracısız bir şekilde buluşmasını sağlamak amacıyla Tarsus’ta hayata geçirilecek olan Yeryüzü Pazarı için geri sayım başlarken, Yeryüzü Pazarında yöreye ait yiyecek ve içeceklerin sunum ve satışları gerçekleştirilecek.

Kısa bir süre sonra Tarsus’un önemli tarihi değerleri arasında yer alan Tarihi Kubat Paşa Medresesi önünde kurulması planlanan Tarsus Yeryüzü Pazarı’nda Tarsus’a ve yöreye özgü tatlar tüketicilerle buluşturulacak. Tarsus Yeryüzü Pazarı ile kentin ve bölgenin uluslararası alanda tanıtımı hedefleniyor. (Haber Merkezi)