Özel Yardım ve İyilik Vakfı’nda Başkanlığa Dr. Gürkan Aslan seçildi | Güney Gazetesi Mersin

Özel Yardım ve İyilik Vakfı’nda Başkanlığa Dr. Gürkan Aslan seçildi

1972 Yılında Av. Faik Saraçoğlu tarafından kurulan Mersin Özel Yardım ve İyilik Vakfı’ndan 55 üzeri yaşlı ve özel bakım yaşlısı yararlanabiliyor.

Özel Yardım ve İyilik Vakfı’nda Başkanlığa Dr. Gürkan Aslan seçildi


ZELİHA ÖZİPEK

 

Mersin’de yaklaşık 50 yıldır hizmet veren Mersin Yardım ve İyilik Vakfı’nda başkan ve yönetim kurumlu değişti. Mütevelli Heyeti yaptığı toplantıda Başkanlığa Dr. Gürkan Aslan’ı getirirken, Musa Yılmaz ve Abdurrahim Ötmen de başkan yardımcısı olarak görev yapacak.

Dr. Gürkan Aslan, Av. Faik Saraçoğlu tarafından 1972 yılında kurulan vakfın, yine Saraçoğlu’nun gayrimenkul bağışları ile faaliyete başladığını ifade ederek, “Yaklaşık 50 yıldır çalışmalar sürüyor. Vakfın amacı fakir, yoksul ve düşkün olan insanlar din, mezhep, cins ve ırk farkı gözetmeden bakmak, korumak ve hallerini iyileştirmektir.  Tabi ki tedavi etmek, barındırmak ve son yaşlarında yapılması mümkün bütün yardımları yapmaktır” dedi.

Mersin Yardım ve İyilik Vakfı Huzurevi ve Yaşlı Bakım Merkezi’nde 55 üzeri sağlıklı yaşlı ve özel bakım yaşlıları yararlanabiliyor.

90 Kişilik kapasiteye sahip Merkezde 72 sağlıklı yaşlı ve 18 özel bakım yaşlısı kalabilirken, şu anda toplam 42 kişiye hizmet veriyor.