Çukurova Havalimanı niye bitmiyor? | Güney Gazetesi Mersin

Çukurova Havalimanı niye bitmiyor?

HDP Mersin Milletvekili Dr. Rıdvan Turan, yıllardır bitirilemeyen Çukurova Bölgesel Havalimanı’nı meclis gündemine taşıdı.

Çukurova Havalimanı niye bitmiyor?


Rıdvan Turan, TBMM Başkanlığına sunduğu araştırma önergesinde, Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın 15 Aralık 2011’de ilk ihaleye çıktığı tarihten bu yana yapılmamasına rağmen, geçtiğimiz dokuz yıl içerisinde hemen hemen her seçimde AKP hükümeti tarafından seçim müjdesi olarak verildiğini kaydetti.

Turan, “Çukurova Bölgesel Havalimanı, vaat edilen zamanda yapılamaması bir yana AKP iktidarı tarafından her gündeme getirildiğinde belirli bir tarihte bitirileceği söylenmesine rağmen seçim vaadinden öteye geçmemiştir” dedi.

Araştırma önergesinde Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın 9 yıllık yolculuğunu tek tek tarih vererek anlatan Turan, “Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın AKP iktidarı tarafından her ne kadar farklı tarihlerde biteceği sözü verilmiş olsa da havalimanı maalesef bir türlü bitirilememiştir. Dolayısıyla Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın günümüze kadar bitirilememesinin nedenlerinin araştırılması ve havalimanının en kısa sürede bitirilmesi Çukurova Bölgesinin ekonomik gelişmesi açısından son derece önemlidir” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)