‘Kamu vicdanında büyük bir yara’ | Güney Gazetesi Mersin

‘Kamu vicdanında büyük bir yara’

3 kızına senelerce cinsel istismarda bulunmakla suçlanan S.D tutuksuz yargılanacak.

‘Kamu vicdanında büyük bir yara’


ESRA ŞASİ YAĞMUR

 

Mersin’de yaşayan H.G. (34), S.D. (30) ve S.D., (28) adlı kardeşler, öz babaları S.D tarafından yıllarca cinsel istismara uğradıklarını yıllar sonra açıklama cesareti bulmuş ve açılan dava sonucunda baba S.D tutuklanmıştı.

Mersin 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ikinci duruşmasında, sanığın tahliye edilmesi ve tutuksuz yargılanması yönünde karar çıktı. Mahkeme, bir sonraki duruşmayı da 11 Kasım 2020 tarihine bıraktı.

Duruşma sonrasında Mersin adliyesi önünde bir açıklama yapan Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği (UCİM) Genel Başkanı Saadet Özkan, “Bugün iki davamız vardı. Biri 11 yaşında çocuğumuzdu. Evlerine gelen babanın iş arkadaşı tarafından istismar edildi. Sanık tahliye edildi. İkinci dava çocuklukları ellerinden alınan 3 kız kardeşin davasıydı. Bu 3 kız kardeş ve eşleri çok büyük tehdit altında. Biz de bu davayı izlemek üzere Mersin’e geldiğimizde sanığın yakınları tarafından tehdit edildik. Anladık ki çocuklarımızı korumak için daha büyük bir seferberlik başlatmak zorundayız. İstismarcıları koruyanlar ve kollayanlar da istismarcılar kadar suçludur. Bu tutuksuz yargılama kamu vicdanına atılmış büyük bir yaradır. Bu aileler güvende olmayacaklar” dedi.

 

‘MAHKEME BÜYÜK SORUMLULUK ALDI’

 Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği Genel Başkan Yardımcı ve bölge koordinatörü Yücel Ceylan da, sanık S.D hakkında tahliye kararı veren mahkeme heyetinin büyük bir sorumluluk aldığını söyledi.

Ceylan,  “Geçtiğimiz duruşmada sanık yakınları, mağdur tarafına saldırdı. Bütün ifadelerde birbirlerinin evlerine saldırdıkları söyleniyordu. Mahkeme buna rağmen tahliye kararı vererek büyük bir sorumluluk aldı. Ama biz adalete olan güvenimizi yine yeniliyoruz. Adalete güveniyoruz. Sanığın tutuksuz yargılanması suçsuz olduğu anlamına gelmiyor. Umarım bu süreçte, Kasım ayının on birine kadar bir sorun yaşamazlar. Umuyorum ki bu süreç kazasız belasız atlatılır ve adalet yerini bulur. Biz kasım ayında yine burada olacağız. 3 kız kardeşin yanında olacağız” ifadelerini kullandı.