Ahilik Haftası kısıtlı kutlandı | Güney Gazetesi Mersin

Ahilik Haftası kısıtlı kutlandı

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğince bu yıl 27.’si gerçekleştirilen Ahilik Kültürü Haftası etkinlikleri, Covid 19 salgını nedeniyle sosyal etkinlikleri iptal edilerek, kısıtlı olarak kutlandı. Kutlamalar kapsamında, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Talat Dinçer, Mersin TSO Başkanı Ayhan Kızıltan, Mersin Ticaret İl Müdürü Hacı Akif Yıldız ve Mersin ESOB Yöneticilerinden oluşan heyet Mersin Valisi Ali İhsan Su ile Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i ziyaret etti.

Ahilik Haftası kısıtlı kutlandı


Yılın il Ahisi seçilen zirai aletler imalatçısı Selahattin Döşlü  ve yılın çırağı seçilen sıcak/soğuk demir dökümcüsü Emine Kalkan’a  Mersin Valisi Ali İhsan Su tarafından Ahilik kaftanı giydirilip, Ahilik heykelciği ve onur belgesi verildi. Yılın kalfası seçilen oto tamircisi Yusuf Çiftçi’ye ise Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer tarafından şed kuşatılıp, ahilik kaftanı giydirildi ve ahi heykelciği verildi.

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğince bu yıl 27.gercekleştirilen  Ahilik Kültürü Haftası etkinlikleri  Covid 19 salgını nedeniyle sosyal etkinlikler iptal edilerek kısıtlamalı olarak kutlandı. Ticaret Bakanlığı koordinesinde Mersin Valiliği himayesinde gerçekleştirilen kutlamalar, Cumhuriyet Alanında Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başladı. Buradaki törene Mersin TSO Başkanı Ayhan Kızıltan, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel,  Mersin Ticaret İl Müdürü Hacı Akif Yıldız ile Birlik yönetim kurulu üyeleri katılım gösterdi. Buradaki tören kutlamaya katılanların Atatürk’ün huzurunda saygı duruşunda bulunup, istiklal marşımızı okuması ile sona erdi.

Yapılan konuşmaların ardından Yılın Kalfası seçilen Erdemli Madeni Sanatkarlar Odası üyesi oto tamircisi Yusuf Çiftçi’ye Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer tarafından ahilik heykelciği ve teşekkür belgesi verilerek, Ahilik kaftanı giydirildi. (Haber Merkezi)