4109 esnaf merdivenaltı çalışıyor | Güney Gazetesi Mersin

4109 esnaf merdivenaltı çalışıyor

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi, Mezitli’de kurulacak küçük sanayi sitesi için acele kamulaştırma kararı alınmasına dair komisyon raporlarını oybirliğiyle kabul etti.

4109 esnaf merdivenaltı çalışıyor


Esnaf kökenli belediye meclisi üyelerinden Bünyamin Önel, meclis üyelerinin önemli bir karara imza attığını belirterek teşekkür etti. Önel, Mersin genelinde 4109 esnafın merdivenaltı tabir edilen yerlerde iş yaptığını, Mezitli’de kurulacak site ile 500 esnafın daha uygun çalışma koşullarına kavuşacağını söyledi.

Bünyamin Önel,  “İmar Komisyonu’na ve meclise teşekkür ediyorum. Esnaf için önemli bir karar alındı. Sanayi sitesinin projesini Kasım ayı sonunda yetiştirmek istiyoruz. İnşallah 2021’de sanayi sitesinin temelini atacağız. Mersin’de 4109 esnaf merdiven altında faaliyet yürütüyor. Bunların içinde tehlikeli iş yapanlar da var, görüntü ve ses kirliliği yapanlar da var. Zor şartlarda çalışan bu arkadaşlarımızı inşallah sanayi sitelerine taşıyacağız. 500 dükkanlık siteye hepsini taşımak mümkün değil. Demek ki Mersin’in farklı noktalarında sanayi siteleri yerleri belirlememiz gerekiyor” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de,  “Mezitli ile iş bitmiyor. Akdeniz’de ve Toroslar’da çalışma yapmak lazım. İşler çok süratli yürümüyor. Bizler seçim önceleri genellikle proje anlatırken peynir ekmek gibi anlatıyoruz. Vergisi yok, KDV’si yok söylüyoruz ama uygulamada farklı oluyor. İlçelerde de var bu durumlar. Mesleki anlamda sanayi siteleri için farklı meslek grupları taleple geliyorlar. Bu konuda ilçe belediye başkanları duyarlı olmalı” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)