ÇBK:76-Elazığ İl Özel İdare:42.. | Güney Gazetesi Mersin

ÇBK:76-Elazığ İl Özel İdare:42..

Bu yıl Alina Iagupova’yı alarak kadrosunu güçlendiren ÇBK, rakibi karşısında baştan sona üstün götürdüğü maçı kolay kazanmasını bildi. 21 dakika oyunda kalan Alina 23 sayı 5 ribaunt ve 6 asistlik bir performans sergiledi.

ÇBK:76-Elazığ İl Özel İdare:42..


ZELİHA ÖZİPEK

Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Mersin Yenişehir Belediyesi Çukurova Basketbol, bu yıl 4.sü düzenlenen Çukurova CUP’un ilk maçında sezona hazır bir görünüm verdi. Üç takımın katıldığı turnuvanın ilk gününde Elazığ İl Özel İdaresi ile karşılaşan turuncu mavili ekip, rakibi karşısında özellikle ilk yarıdaki oyunuyla farka gitti:76-42.

Maçın ilk basketleri Alina, Naumenko ikilisinden geldi ve ÇBK  4-0’ öne geçti.

Daha sonra konuk ekip Nika Bariç’in basketiyle skoru 4-2’ye taşısa da İlayda ve Şevval’ın üst üste basketleriyle skor 12 oldu. Çukurova ilk periyodu 22-10’luk skor avantajıyla bitirdi. İkinci periyotta da gerek hücumda etkili olan Yenişehir Belediyesi, savunmada da sert oynayınca rakibini fazla potaya yaklaştırmayarak farkı artırmaya başladı. Nika ve Gizem ile skora tutunmaya çalışan rakip karşısında Çukurova ilk yarı sonunda soyunma odasına 21 sayılık farkla gitti:43-22.

 

İkinci yarıda da baskılı oyunun sürdüren ev sahibi ekip kolay sayılar bulmaya başladı ve 13-0’lık bir seriyle skoru56-22 yaptı. Bu periyotta 7 dakika sayı bulamayan konuk ekip final periyoduna da 66-31 geride girdi.

Ceyhun Yıldızoğlu son periyotta. Daha çok genç oyunculara yer verince, rakibin 11-12’lik periyot üstünlüğü olsa da maçı kazanan taraf ev sahibi ekip oldu:76-42. ÇBK’da Alina 23 sayı ile maçın en skorer isme olurken, İlayda 16, Mnolya Kurtulmuş da 13 sayılı ile çift haneli skora ulaştı. Turnuva’nın ikinci maçında Yenişehir Belediyesi Çukurova Basketbol bugün saat 15.00’da Adana Büyükşehir Belediyesi ile oynayacak.