“Mersin bu kış sıkıntı yaşamayacak” | Güney Gazetesi Mersin

“Mersin bu kış sıkıntı yaşamayacak”

Yazın sonlarına gelirken, MESKİ’nin çalışmalarına ağırlık verdiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Şu anda sekiz on yerde yağmur suyu çalışmaları yapılıyor. Bu kış taşkın veya baskın yaşanmayacak. Her türlü önlemi alıyoruz “dedi.

“Mersin bu kış sıkıntı yaşamayacak”


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, GÜNEY’e yaptığı açıklamada, iddialı konuşarak, “Bu kış Mersin’de yağmur nedeniyle sıkıntı yaşanmayacak” dedi.

Geçtiğimiz yıllarda hemen hemen her kış aşırı yağmur zamanı sıkıntı yaşandığını dile getiren Seçer, “Geçmiş dönemlerde yapılan yatırımlar var. Ancak aşırı yağmurlarda yetersiz kalıyor. Yağmur suları taşkın ve sel baskınlarına neden oluyor. Amacımız bunu kesinlikle önlemektir. MESKİ, şu anda sekiz ayrı bölgede çalışma yapıyor. Yağmur suyu hattı için 100 Milyon TL’ye yakın harcama yapıyoruz. Bu kış Mersin’e yakışmayan felaket manzaralı olmayacak” diye konuştu.

Edinilen bilgiye göre; MESKİ Genel Müdürlüğü’nün kış ayları için oluşabilecek taşkın ve afetlerin önüne geçebilmek üzere; “Yenişehir İlçesi Akkent Mahallesi”, “Akdeniz İlçesi Karacailyas Mahallesi”, “Toroslar İlçesi Mevlana Mahallesi”, “Mezitli İlçesi, Merkez Mahallesi Vatan Caddesi”, “Mezitli İlçesi Muhtelif Mahalleleri”,  “Akdeniz İlçesi Yalınayak Mahallesi ile Akdeniz İlçesi Güneş, Şevket Sümer, Gündoğdu Mahalleleri”,  “Erdemli İlçesi Kızkalesi Mahallesi” ile “Silifke İlçesi Gazi Mahallesi” olmak üzere 8 ayrı noktada çalışmaları devam ediyor.

Ayrıca, proje çalışmaları tamamlanan, “Anamur Stadyum Caddesi, İskele Caddesi ve Sahil Yolu” ile “Bozyazı Atatürk Bulvarı – Mustafa Denizli Caddesi” yağmursuyu çalışmalarının ihale aşamasında olduğu açıklandı.

Seçer, bu çerçevede yapılan çalışmalara ek tedbir olarak da; rutin menfez ve ızgara temizliğinin hem MESKİ ekipleri, hem de yüklenici firmalar marifetiyle şehir genelinde devam ettiğini açıkladı. (Haber Merkezi)