‘Bizi suçlamayın, açıklama yapın’ | Güney Gazetesi Mersin

‘Bizi suçlamayın, açıklama yapın’

Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Mahmut Sümbül, Mersin’de 20 okulda öğretmen ya da çalışanlarda Covid-19 görüldüğünü, 5 okulun öğretmen ve çalışanlarının evlerinde karantina altında tutulduğunu söyledi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un, vaka görülen okulları açıklayan Eğitim-Sen’e yönelik suçlamalarına tepki gösteren Sümbül, “Okulların, bütçe ve personel sıkıntısı nedeniyle, salgına karşı tam güvenli hale gelmemesinde sorumluluğu bulunanların bizlere dönük suçlama değil açıklama yapması gerekmektedir” dedi.

‘Bizi suçlamayın, açıklama yapın’


ESRA ŞASİ YAĞMUR

 

Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Mahmut Sümbül bazı okullarda, öğretmen veya çalışanlarda covid 19 görülmesi ve karantina uygulamaları konusunda bir açıklama yaptı. Sümbül, okullardaki vaka artışından Milli Eğitim Bakanlığı’nı sorumlu tuttu ve eğitim emekçilerinin okullarda yüz yüze seminere katılmaya zorlanması nedeniyle vakaların arttığını ileri sürdü.

Açıklamasında, “Eğitim emekçilerinin okullarda yüz yüze seminer çalışmalarına başlamaları ile birlikte işyerlerinden art arda covit-19 bulaşısı haberleri almaya başladık” diyen Mahmut Sümbül,  Eğitim-Sen Genel Merkezi’nin 26 ve 31 Ağustos günleri arasında yaptığı açıklamalarla, 300 pozitif vakanın olduğunun kamuoyuyla paylaşıldığın hatırlattı.

Bunun üzerine bir televizyon programına katılan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un,  vaka görülen okul isimlerinin Eğitim Sen tarafından açıklanmasını “istismar zemini yaratmak” olarak tanımladığını kaydeden Mahmut Sümbül şunları söyledi:

“Soruyoruz; kim, neyi istismar edecek? Bir an önce okullar tüm önlemler alınarak açılsın diyen öğretmenler ve onların sendikası Eğitim Sen’in kaygısı, öğrencilerimizin eğitim hakkı ve tüm halkımızın sağlığıdır. Milli Eğitim Bakanlığı da, Sayın Bakan da sorumluluklarını ve görevlerini yerine tam anlamıyla getirmemeyi meşrulaştıramaz. Okulların, bütçe ve personel sıkıntısı nedeniyle, salgına karşı tam güvenli hale gelmemesinde sorumluluğu bulunanların bizlere dönük suçlama değil açıklama yapması gerekmektedir.”

Mersin’de şu ana kadar 20 okulda öğretmen ya da çalışanlardan herhangi birinde Covit 19 vakası görüldüğünü ifade eden Mahut Sümbül, bu okullardan Akdeniz Ersoy Ortaokulu, Erdemli Akdeniz Anadolu Lisesi, Erdemli 50. Yıl İlk ve Ortaokulu, Erdemli Pınarbaşı Ortaokulu, Tarsus Kelahmet İlk ve Ortaokulu, Tarsus Fatih Sultan Mehmet ilkokulu ve Ortaokulu ile Aydıncık Kamaş İlkokulu’nda karantina uygulamasının devam ettiğini kaydetti.

Sümbül, “Eğitim Sen, okul isimlerini kamusal sorumluğu nedeniyle açıklamaktadır. İsmi açıklanan okullarda yerel yöneticilerin gerekli tüm önlemleri alması, yine bu kurumlarda çalışan eğitim emekçilerinin sağlığıyla ilgili önlem alınması ve bu süreçlerin tüm kamuoyu tarafından takip edilebilmesi gerekmektedir. Eğitim Sen, salgınla tam anlamıyla mücadele edebilmek ve salgının üstesinden gelebilmek için şeffaflık, bilgi paylaşımı ve ortak aklın zorunlu olduğuna ilk günden bu yana vurgu yapmaktadır. Bu sorumluluğumuzu yerine getirmeye devam edeceğimizin bilinmesi gerekmektedir” ifadelerini kullandı.