CHP’li Gökçel, Mersin’de sel riskini TBMM gündemine taşıdı | Güney Gazetesi Mersin

CHP’li Gökçel, Mersin’de sel riskini TBMM gündemine taşıdı

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Mersin’de taşkın ve sel riski altında olan dere yataklarını TBMM gündemine taşıdı. Gökçel, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye “Taşkın ve sel tehlikesine yönelik en son ne zaman risk değerlendirmesi yaptınız” diye sordu.

CHP’li Gökçel, Mersin’de sel riskini TBMM gündemine taşıdı


CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Giresun’daki sel felaketinin ardından Mersin’deki tehlikeyi de işaret etti. Her geçen yıl iklim değişikliğinin etkilerine daha fazla maruz kalındığına dikkat çeken Gökçel, riskli alanlar için acil önlem alınmasını için uyardı. Sel riskini TBMM gündemine taşıyan Gökçel, kentlerin afetlere hazırlıklı hale getirilmesini talep etti.

 

“DERE YATAKLARININ ISLAHI BİRİNCİL ÖNEMDE”

Her geçen yıl sel ve taşkın haberlerinin daha olağan bir hal aldığını ifade eden Gökçel,  doğal afetlere bağlı can ve mal kayıpları yaşandığını vurguladı. Önlemlere ilişkin Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yanıtlaması istemiyle soru önergesi hazırlayan CHP’li Gökçel, “Aşırı yağış ve kuraklık ile mücadelede dere yataklarının ıslahı ve taşkınlara yönelik tedbirlerin alınması birincil önem taşımaktadır” dedi.

 

“MERSİN’DEKİ DERE YATAKLARINA ACİL ÖNLEM ALINMALI”

Gökçel, önergesinde “Mersin ilinde taşkın ve sel riski altında bulunan kaç dere yatağı bulunmaktadır” diye sordu. Bölgede gerçekleştirilen ıslah ve taşkın koruma projelerini işaret eden Gökçel, yapılan çalışmalar ve tamamlanamayan projeler hakkında Bakan Pakdemirli’den yanıt istedi. Gökçel, önergesinde “2020-2023 yılları arasında kaç akarsu yatağında ıslah ve taşkın çalışması yapılması planlanmaktadır? Taşkın ve sel tehlikesine yönelik en son ne zaman risk değerlendirmesi yapılmıştır? Ne sıklıkla bu değerlendirmeler yapılmaktadır” sorularına yer verdi. Türkiye’nin bir gerçeği olan doğal afetlerin önlenmesi için Bakanlık tarafından politikaların üretilmesi gerektiğine vurgu yapan Gökçel, “Türkiye’de taşkın ve sel felaketlerinin önlenmesine yönelik alınan tedbirler nelerdir” diye sordu. (Haber Merkezi)