“Demokrasiye sahip çıkacağız” | Güney Gazetesi Mersin

“Demokrasiye sahip çıkacağız”

Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, 30 Ağustos Zafer Bayramının 98’inci yıl dönümünü yayınladığı mesajla kutladı.

“Demokrasiye sahip çıkacağız”


Başkan Abdullah Özyiğit, mesajında şu ifadeleri kullandı: “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün başkomutanlığında, 26 Ağustos 1922’de başlayan Büyük Taarruz, 30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da zaferle sonuçlandı.  Bugün coşkuyla ve gururla kutladığımız 30 Ağustos Zafer Bayramı, bağımsızlık mücadelesi veren bir halkın tüm imkânsızlıklara karşı zafer kazandığı ve işgalci güçleri Anadolu’dan söküp attığı o günü simgelemektedir.

Büyük bir inanç ve özgürlük arzusuyla, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde elde edilen bu ilham verici zafer ve canlarını bağımsızlığa siper edenler, dünyanın tüm ezilen halkları için bugün bile bir umut kaynağıdır.

O günlerde tüm zorluklara rağmen canlarını feda ederek bize bu güzel ülkeyi armağan eden kahramanların anısını yaşatmak ve gelecek nesillere güzel bir ülke bırakmak amacıyla bizler bugünün mücadelesini vermeye devam edeceğiz.

Onların bıraktığı mirası korumak ve geleceğe taşımak bizim en büyük sorumluluğumuzdur. ‘Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizindir. Cumhuriyet'i biz kurduk, O'nu yükseltecek ve sürdürecek sizlersiniz.’ diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerine, ulusal bağımsızlığımıza ve demokrasiye sahip çıkacağız. 

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bağımsızlık savaşının tüm kahramanlarını saygı ve minnetle anıyor, 30 Ağustos Zafer Bayramımızın 98’inci yıl dönümünü en içten duygularımla kutluyorum.” (Haber Merkezi)