“Balık çoğalınca fiyatlar düşecek” | Güney Gazetesi Mersin

“Balık çoğalınca fiyatlar düşecek”

1 Eylül’de av yasağının kalkması öncesinde yeni sezonla ilgili bilgi veren Balıkçı Erkan Şimşek, “Bu sene devletimiz yasak teknelere göz açtırmadı. İnşallah balığımız çok olacak. Balık çok olunca fiyatlar düşecek” dedi.

“Balık çoğalınca fiyatlar düşecek”


AHMET SÜTCÜ

 

Koronavirüs salgını ve yeterli avlanma olmaması nedeniyle av yasağının başladığı 15 Nisan'dan önce paydos eden balıkçılar, yeni sezon için hazırlıklarına başladı. 1 Eylül’de bitecek olan avlanma yasağıyla beraber sofralarda balıklar yeniden yerlerini alacak. Av yasağının kalkması ile birlikte tezgahlar balıkla dolup taşacak. Balık çeşidinin artması ile birlikte fiyatları da inecek.

 

“HALKIMIZ UCUZ FİYATTAN ALIP BALIĞI BUZLUĞA KOYMALI”

Yeni sezon öncesinde balık fiyatları hakkında bilgi veren Mersin Balık Pazarı esnaflarından Güneyli Kardeşler’in Sahibi Erkan Şimşek, “Sezon başında balık çok olduğu için balık fiyatları taban olur. Halkımız bu fiyatları kaçırmamalı. Ucuz fiyattan balığını alıp buzluğuna koymalı. Sezon açıldıktan 2-3 ay sonra balık fiyatları artar. Şu anda sardalya fiyatı 10 lira. Çupra fiyatı 25 lira. Levrek 30 lira. Sezon açılınca; turna balığı, gümüş balığı, dil balığı başlar. Çok çeşidimiz olur” dedi.

 

“BU SENE BALIK ÇOK OLACAK İNŞALLAH”

Malkoçoğlu lakabıyla Balık Pazarı’nda tanınan Şimşek, “1 Eylül’den sonra sezonumuz açılıyor. İnşallah bu sene balıklarımız çok çıkacak. Yaklaşık 20 yıldan beri kaçak tekneler vardı. Bu sene devletimiz bunların hiçbirine fırsat vermedi. Allah razı olsun. Tabi bunlar yasaklanınca balık denizde çoğaldı. Balık çoğalınca fiyatlar düşecek. Yeni sezonun herkese hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.