“30 Ağustos kutlamalarına iktidar gölge etmesin yeter” | Güney Gazetesi Mersin

“30 Ağustos kutlamalarına iktidar gölge etmesin yeter”

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliklerine gönderdiği genelge ile 30 Ağustos Zafer Bayramı Etkinlikleri’ni yasakladı.

“30 Ağustos kutlamalarına iktidar gölge etmesin yeter”


ZELİHA ÖZİPEK

 

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliklerine gönderdiği genelge ile 30 Ağustos Zafer Bayramı Etkinlikleri’ni yasakladı. Bakanlığın genelgesine CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, yazılı açıklama yaparak tepki gösterdi. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, “İçişleri Bakanı 81 İl’e genelge göndererek tebriklerin kabulü programı yapılmasını, resepsiyon düzenlenmesini yasaklamış ve çelenk sunma ile şehitlik ziyaretlerinin bile kısıtlı olmasını istemiştir.  Şaşırdık mı ? Hayır. Yetmiyor, genelgede vatandaşların bayrak asmaları konusunda uyarılabileceği de belirtilmiş. Bizim halkımız bayrağımızı zaten yürekleriyle severek ve gururla asıyor. Vatandaşa kendi bayrağını bu şekilde astırmak isteyen zihniyetin bilinçaltında Atatürk'e "lanet" okuyanların sesleri var. Halkımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlaması için iktidara ihtiyacı yok. İktidar gölge etmesin yeter” dedi.

 

“ATATÜRK DEVRİMLERİ DÜŞMANLIĞI VİRÜSÜ DAHA TEHLİKELİ”

“İçişleri Bakanı Süleyman Soylu herhalde 30 Ağustos zaferi ile işgalci emperyalistleri Anadolu’dan kovan Türkiye Cumhuriyeti’nin bir bakanı olduğunu unutmuşa benziyor” diyen Antmen, “Gerçi Tek adam rejiminde Saray’a tâbi olan bürokrat bakanlardan başka bir şey beklemek de olanaklı değil zaten. Sorsanız bu yasakçı zihniyetlerini korona salgınına bağlayacaklar. Elbette korona ile ilgili tüm önlemler alınmalı ama Pandemi sürecinde 5 adet maskeyi bile dağıtamamış, pandemi önlemlerini sadece 11 Mart ila 11 Mayıs arasında 2 ay, o da eksik-meksik, uygulayıp, sonra sanki her şey geçmiş gibi halkı rehavete sürükleyen ve bu gün salgının çok hızla yayılmasına neden olan AKP zihniyetinin derdi pandemi değil, onların dertleri Cumhuriyetimiz ile, onların derdi milli bayramlarımızı ile.

Söz konusu milli bayram olunca, konu Cumhuriyetimiz olunca, konu Lozan olunca pandemi var ama İstanbul sokaklarında hilafet çağrısı yapanlarla bir tek kol kola yürümedikleri kalıyor.

Milli Bayramlarımıza düşman, Cumhuriyetimize düşman, Lozan’a karşı, kurucu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü sevmeyen bu zihniyete diyecek çok şey var ama bilsinler ki Çiçekleri kopartarak baharın gelişini engelleyemeyecekler. Tatile çıkılmasında, milyonlarca öğrencinin sınava sokulmasında, açılışlar yapılmasında, fuarlar düzenlenmesinde virüs bulaşmıyor ama Zafer Bayramı kutlamalarında bulaşıyor öyle mi? Koronavirüsten daha tehlikeli bir virüs var. Adı da Atatürk Devrimleri Düşmanlığı Virüsü.  Bu itibarla, 30 Ağustos gibi tüm milli bayramlarımıza karşı olan bu zihniyeti esefle kınıyorum” ifadelerini kullandı.