Dağdelen, oda hizmet binasında yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Türkiye Kahveciler, Kıraathaneciler ve Büfeciler Federasyonunca alınan karar doğrultusunda hazırlanan ve yurt genelinde eş zamanlı olarak yapılan basın açıklamasını kamuoyu ile paylaştı. Bu süreçte işyerlerinin kiralarını, vergilerini, SGK primlerini, elektrik, su, doğalgaz giderlerini ödeyemeyen kahveci esnafına devlet desteğinin zorunluluk olduğuna vurgu yapan Dağdelen, gerekli tedbirler alınmak suretiyle kahvehanelerin tamamen normalleşmesini ve ekonomik taleplerinin karşılanmasını beklediklerini ifade etti.
Dağdelen, insan sağlığı konusunda hükümetin tarafından alınan tedbirleri saygıyla karşıladıklarını ifade ederek şöyle konuştu: “Kahvehanelerimiz yaklaşık 500 yıllık bir kültürden gelmektedir. Vatandaşlarımız stres atmak, arkadaşlarıyla beraber hoşça zaman geçirmek için okey, tavla, oyun kağıdı vb. oyun oynamak için işyerlerimize gelmektedir. Normalleşme adımları kapsamında açılan kahvehanelerimizde oyun oynatılmaması nedeniyle müşterilerimiz işyerlerimize gelmemekte bu nedenle açılan kahvehanelerimizde esnafımız günlük masraflarını dahi karşılayamamaktadır. Öte yandan bu zorlu süreçte işyerlerimizin kiraları, vergilerimiz, SGK primlerimiz, elektrik, su, personel, doğalgaz giderlerimiz devam etmekte olup, mevcut koşullar altında bu giderlerin ödenmesi mümkün bulunmamaktadır.
Anayasamızın 173. Maddesine göre Devlet, Esnaf ve Sanatkarları koruyucu ve kollayıcı tedbirleri almakla yükümlüdür. Türkiye genelinde 100 binden fazla esnafımız sadece günlük kazancıyla yaşamını idame ettirmekte, yanında çalışanlarının ücretlerini de günlük yevmiye olarak ödemektedir. Mevcut koşullar altında esnafımız bu haliyle işçisinin yevmiyesini dahi ödeyemez ve neredeyse tamamen kepenk kapatma noktasına gelmiştir” (Haber Merkezi)