“Ekonomide en başarısız dönem!” | Güney Gazetesi Mersin

“Ekonomide en başarısız dönem!”

Sıdalı, GÜNEY’i ziyaretinde açtı ağzını yumdu gözünü. AKP’yi eleştiren Sıdalı, “Ekonomiye 10 yıllık periyotlarla baktığımız zaman Cumhuriyet tarihinin en kötü dönemini yaşıyoruz. Ekonomik bağımsızlık olmadan siyasal bağımsızlık olmaz” dedi.

“Ekonomide en başarısız dönem!”


AHMET SÜTCÜ

 

İYİ Parti Mersin Milletvekili Hakan Sıdalı Gazetemize yaptığı nezaket ziyaretinde AKP iktidarına ver yansın etti. Gazetemiz İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Ali Adalıoğlu ile görüşen Sıdalı, AKP Yönetiminde ekonominin ve insan haklarının her geçen gün kötüye gittiğini vurguladı. Sıdalı, “Cumhuriyet tarihinde 10 yıllık periyotlarla ekonomiyi incelediğimizde 2010-2020yılları arası en başarısız dönem olarak dikkat çekiyor” dedi.

 

ÇİFTÇİNİN EMEĞİ UCUZA GİDİYOR

Sıdalı, İYİ Parti olarak ekonomi ile ilgili detaylı bir araştırma yaptırdıklarını ifade ederek,” Ekonomimizi 5 ile 10 yıllık periyotlara böldük. Şu andaki ekonomi yanılmıyorsam 1975 ila 1980 arasındaki periyottan sonraki en başarısız dönem 2015-2020 arası. Bu verileri ele alırken pandemi dönemini hesabın içine katmadık. Soyutlayarak aldık. Pandemi yokmuş gibi hesapladık. 10 senelik periyot olarak hesapladığımızda ise Türkiye olarak en başarısız dönemden geçiyoruz.  Cumhuriyet tarihinin en başarısız döneminden geçiyoruz. 2010-2020 periyodunda; işsizlik korkunç rakamlara ulaşmış durumda. Satın alma durumu çok kötü. Dibin dibi yaptı. Şu anda sadece çiftçinin emeğini ucuza alarak hayatımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

 

YÖNTEMLE EKONOMİ DÜZELEMEZ

Bu yöntemle bu ekonomi düzelemeyeceğinin altını çizen Milletvekili Sıdalı, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Tepetaklak aşağıya gidiyoruz. Çığı tutabilir miyiz? Hayır. Burada ekonomi bir sistemin parçası. Bir tarafında siyaset var. Bir tarafında ekonomi var. Ekonomi bağımsızlığın yoksa, siyasi bağımsızlığın olabilir mi? Siyasi bağımsızlığın yoksa ekonomi bağımsızlığın olabilir mi? İkisi de hayır. Biz niye Milliyetçi, Demokrat ve Kalkınmacı bir partiyiz diye kendimizi nitelendiriyoruz? Bu üç ayak olmadığı sürece bağımsız bir ülke olamıyorsunuz. Ondan sonra AKP gibi dış güçler diye konuşursunuz. Bunlar akın akın geliyorlar. Bazen şaşırıyorum. İngiltere yeni kurulmuş gibi bir durumumuz var. Sanki Amerika hiç buralarda hiçbir şey yapmamış. İlk defa 2018’den sonra Suriye’ye gelmişler. 2018’den sonra Irak’a gelmişler. İran diye bir devlet yokmuş. Yeni kurulmuş. Rusya zaten hiç öyle bir şeyi yok. Bunlar hep vardı.”

 

SIKINTI CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİNDE

Hakan Sıdalı, temel sıkıntının Cumhurbaşkanlığı sisteminde olduğunu vurgulayarak, “Bu sistemde doğru mu uygun mu değil? Adapte olmak mümkün mü? Değil. Lakin bununla da hareket ediyoruz. Altındaki araba bugün için bu. Her anlamda Türk insanına uygun olmayan bir sistemle yönetiliyoruz. Ama öyle veya böyle sistemde gidiyor. Şunu diyemeyiz ki hadi sevgili CHP birlikte parlamenter sistemde muhalefet edelim. Onlar Cumhurbaşkanlığı sisteminde ilerlesinler. Bu sistemin tutmayacağı belliydi. Pratikte de bunu gördük. Beklediğimizden daha başarısız.” İfadelerini kullandı.