Öğrenci bursları yükseltiliyor | Güney Gazetesi Mersin

Öğrenci bursları yükseltiliyor

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi dün toplandı. Ağustos ayı olağan toplantı döneminin Birinci Birleşiminde biraraya gelen meclis üyeleri gündemdeki 35 maddeyi ele aldı.

Öğrenci bursları yükseltiliyor


Üniversitede dört yıllık fakülte kazanan her öğrenciye verilen bursun bin 200 TL’den bin 400 TL’ye çıkarılması görüşülürken Belediye meclisinde konuyla ilgili bilgi veren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, geçen yıl 7 bin 284 öğrenciye eğitim yardımında bulunduklarını, bu yardımların toplam miktarının 11.2 milyon liraya ulaştığını söyledi. Başkan Seçer, “Şu anda üniversiteye kayıt işlemleri devam ediyor. Bizlere de tabii ki müracaatlar devam ediyor. Bu sayı kaç olur? 7 bin olur, 7 bin 500 olur, 8 bin olur. İnşallah çok daha yüksek sayıda öğrencimiz üniversiteyi kazanmış olur. Biz tamamına 1400 TL’lik öğrenci başı yardımlar yapacağız” dedi.

 

2 YILLIK FAKÜLTE KAZANANLARA DA YARDIM GELİYOR

Öğrenim yardımının artırılmasına ilişkin teklif komisyona havale edildi. Belediye meclisinde ayrıca 2 yıllık okul kazananlara da eğitim yardımı yapılması belediye meclisi üyesi Ali Tanrıverdi tarafından gündeme getirildi.  Başkan Vahap Seçer, iki yıllık okul kazananlara yardım konusunda herhangi bir karar olmadığını, ancak önümüzdeki günlerde bu konuda çalışma yapabileceklerini ifade etti.

 

“BELEDİYEYE MALİYETİ 80 MİLYON TL”

Meclisi’te, Kasaplar Çarşısı, Büyük Hamam, Zafer Çarşısı, Eski Silifke Garajı, Kırmızı Lacivert İş Hanı ile İl Özel İdare İş Hanı’nın bulunduğu alanın yenileme projesi kapsamına alınmasına dair teklif de ele alındı. Seçer, kent merkezindeki yenileme ve koruma projeleri için Mersin Üniversitesi ile birlikte çalışma yürüttüklerimi söyledi. Yenilenmesi, korunması gereken tarihi kent merkezinin toplamının 60 hektarını bulduğunu, ilk etapta projelendirdikleri alanın ise 4,9 hektar olduğunu kaydeden Başkan Seçer, bunun belediyeye maliyetinin 80 milyonu bulabileceğini vurguladı. Seçer, “Hiçbir kaynak bulamazsak da biz bunu karşılarız. 70, 80 milyon lirayı bu belediyeler karşılayamayacak kadar güçsüz değil. Burası Mersin’in geçmişini temsil eden bir yer. Geleceğe de bırakacağımız en önemli miras olarak görüyoruz” dedi.

 

MECLİSTE NÜKLEER SANTRAL TARTIŞILDI

Belediye meclisinde, Akkuyu NGS’nin elektrik iletim hatları ile trafolarıyla ilgili madde nedeniyle nükleer santral iyi mi, kötü mü tartışması yaşandı. İmar komisyonunda muhalefet şerhi koyan CHP’li üyeler söz alarak nükleer santrale karşı olduklarını dile getirince AKP’li ve MHP’li üyeler de nükleer santralden yana olduklarını ifade ettiler. Toplantıda, Başkan Vahap Seçer’e, MEÜ ve Tarsus Üniversitesi ile protokol yapma yetkisi verilmesine ilişkin teklif de tartışmalara neden oldu. Yetki teklifi oy çokluğuyla reddedildi. (Haber Merkezi)