Çay yerine maske! | Güney Gazetesi Mersin

Çay yerine maske!

Anamur’a yeni atanan Kaymakam Mehmet Nuri Başaran, Belediye Başkan Vekili Ahmet Çetin ile birlikte virüs denetimlerine katıldı. Esnafa yaptığı ziyarette konuşan Başaran, “Çay yerine maske ikram edelim” dedi.

Çay yerine maske!


ZELİHA ÖZİPEK

 

İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan ve tüm Türkiye’de aynı anda uygulamaya koyulan Koronavirüs denetimleri, Anamur Kaymakamı Mehmet Nuri Başaran ve Belediye Başkan Vekili Ahmet Çetin’in esnafları bilgilendirmek amacıyla yaptıkları ziyaret ile birlikte başlatıldı. 

 

“ANAMUR, VAKALAR ARASINDA EN İYİ KENT”

Emniyet güçleri, zabıta ve sağlık personelinden oluşturulan ekip ile başlatılan denetimlerde esnafları ziyaret eden Kaymakam Başaran, esnafların bilinçli olduğuna dikkat çekerek, Anamur’un kovid-19 vakaları konusunda ülkenin en iyi durumda olan kentlerinden birisi olduğunu belirtti.

 

“VİRÜSLE MÜCADELE HEPİMİZİN GÖREVİ”

Yeni atanması sebebiyle hem tanışma hem uyarı mahiyetinde geçen ziyaretlerde vatandaşları maske, mesafe ve hijyen gibi konularda uyaran Kaymakam Başaran, ’’Anamurlu esnafımızın maske kullanımı konusunda titiz davrandığını görmek bizleri son derece mutlu etti. Biz maskesi bulunmayan esnaflarımıza vermek üzere yanımızda koruyucu maske getirmiştik ama hepsi elimizde kaldı. Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsle mücadele hepimizin görevi. Bu yüzden esnaflarımıza dükkanlarına alışveriş için gelen müşterilerine çay yerine maske ikram etmesini öneriyorum.’’ dedi.

 

“MASKE, MESAFE, HİJYENE DİKKAT EDELİM”

Aynı zamanda Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı olan Belediye Başkan Vekili Ahmet Çetin, esnafların maske, mesafe ve hijyen gibi konularda gösterdikleri hassasiyet nedeniyle teşekkür ederek, ‘’ Virüsü yenmenin üç temel kuralı var. Maske, mesafe ve hijyen. Bu kurallara azami ölçüde dikkat ettiğimizde en az vaka ile bu süreci tamamlayacağımıza inanıyorum.’’ dedi.