MESKİ’ye ithal müdür dayanmıyor | Güney Gazetesi Mersin

MESKİ’ye ithal müdür dayanmıyor

Vahap Seçer, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı seçildikten sonra MESKİ Genel Müdürlüğü için İzmir’den Erhan Bey’i transfer etmişti. Bey kısa süre sonra Mersin’den ayrılınca Kocaeli’nden Alaettin Alkaç Genel Müdür olarak transfer edildi. Başkan Seçer, Alkaç’ı görevden aldı, genel müdürlük koltuğuna bu kez de 2019 yılında Aydın’dan transfer edilen İrfan Korkmaz oturdu.

MESKİ’ye ithal müdür dayanmıyor


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer göreve seçildiği günden bu yana en çok MESKİ’nin icraatları nedeniyle kamuoyunda konuşuldu. Önce ilk aboneliklerde alınan kanalizasyon katılım payı yüzde 2’den hesaplanıp vatandaş yüksek miktarda para ödemek zorunda kaldı, ardından pandemi sürecinde su faturaları kayda değer şekilde kabardı, son olarak da Kurban Bayramı’nda birçok yayla günlerce susuz kaldı.  Üç olayda da günlerce sosyal medyada vatandaşın eleştirilerine maruz kalan Başkan Vahap Seçer, son skandalların ardından MESKİ Genel Müdürü Alaettin Alkaç’ı görevden aldı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 2019 yılının Mart ayında göreve seçildiğinden bu yana MESKİ için 3 genel müdür denedi. Bu 3 genel müdürün ortak özelliği ise Mersin’de, MESKİ’de değil, başka belediyelerde yetişmiş olmaları. Başkan Seçer, görevdeki ilk aylarında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden transfer edilen Erhan Bey’in MESKİ Genel Müdürü olacağını, özel sektörden gelen Ertan Liman’ın ise danışman olacağını ilan etti. Ancak İzmir kökenli Erhan Bey, Mersin’de çok kısa süre kaldı ve İzmir Belediyesi’ndeki görevine döndü. Başkan Seçer bunun üzerine, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki İZSU’da uzun süre görev yapan Alaettin Alkaç’ı MESKİ Genel Müdürlüğü’ne getirdi. Ertan Liman’ın danışmanlığı devam ederken genel müdür yardımcılıkları için de başka illerden isimler seçildi. Alaettin Alkaç’ın tartışmalı genel müdürlüğü önceki gün sona erdi. Başkan Seçer, MESKİ’de halihazırda genel müdür yardımcısı kadrosuyla bulunan İrfan Korkmaz’ı MESKİ Genel Müdürü olarak atadı.

İRFAN KORKMAZ KİMDİR?

İrfan Korkmaz Adıyaman Besni doğumlu. İlk ve ortaöğrenimini Mersin’de tamamlayan Korkmaz, Karadeniz Teknik Üniversitesi Harita Mühendisliği Bölümü’nden mezun olduktan sonra bir süre özel sektörde çalıştı. 1997 yılında Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ) bünyesinde görev yapan Korkmaz, 2014-2017 yılları arasında Gaziantep Üniversitesi’nde görev yapan İrfan Korkmaz 2017 yılında Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nde görev yaptı. Korkmaz, 2019 yılında, Vahap Seçer döneminde MESKİ bünyesine katıldı ve dün itibariyle de MESKİ Genel Müdürü oldu. (Haber Merkezi)