MESKİ bayramda suyu koyuvermedi(!) | Güney Gazetesi Mersin

MESKİ bayramda suyu koyuvermedi(!)

Bayramda yaylacılar MESKİ çilesi yaşadı. Birçok yaylada sular kesilince kurban kesenler hayal kırıklığına uğradı. Özellikle son iki dönemdir danışmanlarla yönetilen MESKİ’nin çalışmalarında büyük bir düşüş göstermesi eleştirilere neden oldu. Mersinliler, “MESKİ ehil ellerce yönetilmelidir. Su yönetimi yap boza dönünce sıkıntıyı çeken biz oluyoruz!” diyerek tepki gösterdi. Kurban Bayramı’nda denize gidenler de hayal kırıklığına uğradı. Bayramda hava sıcaklığının neredeyse 40 dereceyi bulduğu Mersin’de bayramı denizde geçirmek isteyenlerde yollarda trafik çilesi yaşadı.

MESKİ bayramda suyu koyuvermedi(!)


ESRA ŞASİ YAĞMUR

 

Kurban Bayramı'nın bu yıl, yaz aylarına denk gelmesi ile bayramı tatil fırsatına çeviren Mersinliler ve çevre illerden gelen yazlıkçılar tam bir hayal kırıklığı yaşadı. Bayramı yaylada geçirmek isteyen Mersinliler, yaşanan su kesintilerinden dolayı MESKİ’ye, Kızkalesi ve Taşucu'na denize gidenler ise yaşanan trafik sıkışıklığına isyan etti.

 

NÜFUS ARTTI SU YETMEDİ

Bayram boyunca Silifke'den Çamlıyayla’ya kadar Mersin’in birçok yaylasında su kesintisi yaşandı.

Kurban Bayramı’nın sıcak yaz günlerine denk gelmesi ile yaylalardaki nüfusun artması su sıkıntısının daha çok yaşanmasına neden oldu.

Gözne, Ayvagediği, Bekiralanı, Soğucak gibi merkeze yakın yaylaların yanı sıra Çamlıyayla, Tarsus, Erdemli ve Silifke’ ye bağlı yaylalarda da temiz içme suyu sorunu yaşandı.

Sosyal medyada su kesintine isyan eden vatandaşlar sorununun çözümü için MESKİ'yi aradıklarını ancak kimseye ulaşamadıklarını söyledi. Bazı sosyal medya kullanıcıları içme suyu ile bahçe ve ağaç sulandığı için su kesintisinin yaşandığını söylerken bazıları ise Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ' nin sorunu çözme konusunda yetersiz olduğunu savundu.

Bir başka sosyal medya kullanıcısı ise yaptığı paylaşımda tepkisini şöyle dile getirdi: "Yıl 2020 Ayvagediği Mahallesi’nde artık taşıma suyla ihtiyaçlar gideriliyor. Yaklaşık 2 haftadır MESKİ’yi aramamıza rağmen sorun giderilemedi arife gününde bile sular kesik Toroslar Belediyesi bugün araçlarla su dağıtımına başladı teşekkürler Atsız Afşin Yılmaza."

Öte yandan Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de yaptığı açıklama ile yaylalardaki su sorununu doğruladı. Seçer, gereksiz su kullanımı ve içme suyuyla bahçe sulama, araç yıkama işi yapılmamasını rica ederek vatandaşlardan suyun tasarruflu kullanılmasını istedi.

MESKİ’de sıkıntını nedeni iki dönemdir danışmanlar tarafından yönetilmesi olarak gösteriliyor. Burhanettin Kocamaz döneminde de iki bayan danışmanın kontrolünde olan MESKİ, Seçer döneminde ise Danışman Ertan Liman’a emanet. Genel Müdür ve yardımcılarının bile yetkisinin kısıtlı olması MESKİ’yi tam bir yap boza döndürdü.

TRAFİK SIKIŞTI SOSYAL MEDYA AYAĞA KALKTI

Bayramda Mersin'in bir diğer sorunu da trafik sorunuydu. Mersin - Silifke yolunda her Kurban Bayramı tatilinde yaşanan trafik sıkışıklığı manzaraları bu yıl da yaşandı. Çeşmeli-Silifke arasını birçok araç 4 saatte alabildi. Sosyal medyada kimi trafiğe isyan etti, kimi de trafiğe çıkanlara 'Neden evde kalmıyorsunuz' diye tepki gösterdi'.

 

ÇİLE YOLUNA DÖNÜYOR

Mersin-Antalya Karayolu, Mersin’den Erdemli, Silifke, Taşucu ve Anamur’un da aralarında olduğu çok sayıda ilçeye ulaşımı sağlıyor. Çevre illerden gelip Mersin üzerinden Taşucu, Silifke, Anamur, Gazipaşa, Alanya istikametine gitmek isteyenler Çeşmeli’ye kadar otobanı kullanıyor. Otoban, Çeşmeli’de sona erdiği için binlerce transit araç daha Erdemli ilçesine varmadan şehir içi trafiğe karışıyor ve yol adeta bir çile yoluna dönüyor. Sıkışıklık bazı zaman dilimlerinde öyle artıyor ki, normal bir binek aracın en fazla 1 saatte kat edeceği yolun süresi 4 saate çıkıyor. Her yıl yaşanan bu manzara bu yıl da yaşandı.

 

KAPAK FOTOĞRAFI OLDU

Yol çilesi bu yıl sosyal medyada farklı tartışmalara da neden oldu. Facebook’ta binlerce üyesi bulunan “Mersinliyim Mersin’e Sahip Çıkacağım Diyenler Topluluğu”, trafik sıkışıklığını gösteren bir fotoğrafın üzerine “Acınacak haldeyiz” yazdı ve kapak fotoğrafı yaptı.

 

 

GAZETECİDEN BAKANA GÖNDERME

Mersinli Gazeteci Necdet Taş da, yaptığı paylaşım ile tepkisini şu şekilde dile getirdi:

"Mersin-Antalya yolu beş saate düşecek diye sevinirken, kent içinde Mezitli-Taşucu arası 4 saate çıktı… Mersin’in turizm yolu işkence olmaya devam ediyor… 5 yıldır her kente gelişinde ‘Çeşmeli-Taşucu otoyolunun İhalesi yapıldı hayırlı olsun gelecek yıl hizmete girecek’ diyen AK Parti Mersin Milletvekili Lütfi Elvan muhtemelen bu yıl da aynı nakaratı tekrar edip Mersinlileri oyalamaya, biz Mersinliler de bu çileyi çekmeye devam edeceğiz…”