Başarır PM’de | Güney Gazetesi Mersin

Başarır PM’de

CHP’de 52 kişilik parti meclisi yenilendi. PM seçimlerinde 573 oy alan Emre Yılmaz gençlik kotası nedeniyle listeye giremezken Yılmaz’dan 3 oy fazla alan Vekil Başarır PM’ye girdi.

Başarır PM’de


Cumhuriyet Halk Partisi’nin 37. Olağan genel kurultayında Kemal Kılıçdaroğlu yeniden genel başkanlığa seçildi, 52 kişilik Parti Meclisi de yenilendi. Parti Meclisi seçimleri ilginç sonuçlara sahne oldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi’nde görmek istediği siyasetçilerin yer aldığı bir anahtar liste hazırladı. Bu listede Mersin siyaset dünyasından milletvekili Ali Mahir Başarır ile CHP Gençlik Kolları Başkanı Emre Yılmaz da vardı.

 

YILMAZ, KOTAYA TAKILDI

Yapılan oylama sonucunda Ali Mahir Başarır 576, Emre Yılmaz 573 delegenin oyunu aldı. Ali Mahir Başarır bu sonuçla PM’ye girmeye hak kazandı. Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz da bu oy sonucuyla Parti Meclisi’ne girebiliyordu ancak parti tüzüğünde yer alan gençlik kotası uygulaması nedeniyle 32 yaşındaki Emre Yılmaz sıralamadaki yerini kaybetti ve Parti Meclisi’ne giremedi. 569 oy alan Akif Hamzaçebi, 551 oy alan Turan Aydoğan, 545 oy alan Sezgin Tanrıkulu, 499 oy alan Aykut Erdoğdu da, PM’ye girecek yeterlilikte oy almalarına rağmen kadın ve gençlik kotası nedeniyle Parti Meclisi’ne giremediler. (Haber Merkezi)