Azmiyle takdir topluyor | Güney Gazetesi Mersin

Azmiyle takdir topluyor

18 yaşındaki Mehmet Can Çınar, 2 yıldır ampute futbol oynuyor. Azmiyle herkes tarafından takdir gören Çınar, eğitimine de büyük önem veriyor. Çınar, A Milli Takım formasını giymek isterken beden eğitim öğretmeni de olmak istiyor

Azmiyle takdir topluyor


AHMET SÜTCÜ

Mersin Ampute Futbol Takımı’nda forma giyen 18 yaşındaki Mehmet Can Çınar hem oynadığı futbolla hem de azmiyle herkes tarafından takdir görüyor. Ampute futbolda hedefi milli takım forması giymek olan Mehmet Can Çınar, bu sene üniversite sınavına da girdi. Çınar, beden eğitimi öğretmeni olmak istiyor.

 

 “2 YILDIR AMPUTE FUTBOLUN İÇİNDEYİM”

2 yıldır ampute futbolun içinde olduğunu Mehmet Can Çınar, “Lise 2.sınıfta okulda basketbol oynuyordum. Teneffüslerde ve beden eğitimi dersinde basketbol oynarken ayağımı kırdım. Sınav haftası olduğundan dolayı, okula koltuk değnekleri ile gitmek zorunda kaldım. Takım yeni kuruluyordu. Takım kaptanı beni okulun önünde gördü. Öyle tanıştık. Numaramı aldı. Sonra kulübe gittim tanışmak için başkanla ve takım arkadaşlarımla tanıştım.2 yıldır da ampute futbolun içindeydim. Mersin Ampute Futbol takımında forma giyiyorum” dedi.

 

 

“PANDEMİ ÜZDÜ”

Koronavirüs nedeniyle liglerin önce ertelenip sonra iptal edilmesiyle çok büyük bir hayal kırıklığı yaşadığını belirten Çınar, “ Üniversite sınavına hazırlandığım için deplasmanlara gidemiyordum. Sadece  ev sahibi olduğumuz maçlarda oynayabiliyordum. Pandemiden dolayı evde karantinada kalmak zorunda kaldık. Spordan sahalardan uzak kaldım. Bu beni çok üzdü” şeklinde görüş belirtti.

 

BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENİ OLMAK İSTİYORUM

Bu sene lise son olduğunu açıklayan Mehmet Can Çınar, “Üniversite sınavına hazırlandı. Bu sene sınava girdim. Hedefim beden eğitimi öğretmenliği. Ampute futbola başlamadan önce hedeflerim farklıydı. Bilgisayar mühendisi olmak istiyordum. Lakin futbolla tanışıp, 2 yılını insan geçirince bunu daha profesyonel hale getirmek istiyor. Gelecek nesilleri de spora yönlendirmek istiyorum. Bundan dolayı beden eğitimi öğretmeni olmak istiyorum” sözlerini kullandı.

 

ÇINAR’DAN BAŞKANA TEŞEKKÜR

Kendisine verdiği emeklerden dolayı Kulüp Başkanı Ali Yanaç’a da teşekkür eden Çınar, “Ali başkanı bize bir baba şefkatiyle davranıyor. Çok düşünceli bir insan. Kendisinin bizlere verdiği emeklerinden ötürü teşekkür ediyorum” dedi.

 

“BİZİM YAPAMAYACAĞIMIZ HİÇBİR ŞEY YOK”

Hedefinin A Milli Takım’da oynamak olduğunu söyleyen Mehmet Can, milli takım seçmelerine de katıldığını söyledi. Engelli arkadaşlarına mesaj gönderen Çınar, “Bizim yapamayacağımız tek bir şey bile yok. Sadece inanmamız ve harekete geçmemiz gerek. Bunu yaparsak önümüzde hiç bir engel kalmayacak. Asıl engel düşüncelerimizdir. Kafamızdaki düşünceleri yendiğimiz zaman yapamayacağımız hiçbir şey yok. Kendinize inanın ve güvenin” ifadelerini kullandı.