"Cemaat siyaseti yapmayacağız" | Güney Gazetesi Mersin

"Cemaat siyaseti yapmayacağız"

Partisinin il başkanı ve ilçe başkanları tanıtım toplantısına katılan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, bir yandan inşa edici bir yandan da yapıcı muhalefet olarak siyaset sahnesinde yer aldıklarını söyledi.




ESRA ŞASİ YAĞMUR

 

Eski AKP'li Ahmet Davutoğlu'nun liderliğinde kurulan Gelecek Partisi Mersin’de il başkanı ve ilçe başkanlarını tanıttı. Mersin Tenis Kulübü'nde gerçekleştirilen tanıtım toplantısına katılan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini eleştirdi. Gelecek Partisi' nin henüz 7 aylık bir parti olduğunu belirten Özdağ, 65 il ve 300 ilçede örgütlendiklerini söyledi. Eylül ayında büyük kurultay gerçekleştireceklerini kaydeden Özdağ, kurultayla beraber Türkiye’nin 81 ilinde teşkilatlanmayı hedeflediklerini söyledi.

Özdağ, "Biz örgütlenirken kagit üzerinde kurulan bir parti değil siyaset arenasında yer alan bir parti olmak istiyoruz. Gelecek Partisi olarak 7 ay içerisinde bir yandan inşa edici muhalefet bir yandan da yapıcı muhalefet olarak siyaset sahnesindeyiz. Biz yol gösteriyoruz. Eksiklikleri dile getirdiğimiz gibi inşa edici şekilde bunun örneklerini sunmak istiyoruz" dedi.

 

"DEVLET SOPASINI ÜZERİMİZDE DENEMEK İSTEDİLER"

Ahmet Davutoğlu ile birlikte çıktıları yolda tehditlere maruz kaldıklarını ileri süren Özdağ,

"Bir yandan devlet sopasını üzerimizde denemek istediler. Bir yandan da devlet havuzunu bize takdim etmek istediler. Şahsen bana çok şeyler teklif edildi. Sadece Davutoğlu ile olma ‘yeter’ dediler. Ben milletim için siyaset yapma derdindeyim. Bu ülkede hukuk adaletle buluşmalı, devletlerin dini adalettir diye haykırmalıdır. Bunu söylemeli bunu yapmalıyız. Mersin’de her kesimi kucaklayacağız. Etnisit siyaseti yapmayacağız. Mezhep siyaseti yapmayacağız. İdeoloji siyaseti yapmayacağız. Cemaat siyaseti yapmayacağız. Biz particilikte yapmayacağız. Mersin’i kucaklayarak bu kenti zenginleştirmek, demokrasisine katkıda bulunmak hukukuna katkıda bulunmak Türkiye’yi liyakatla buluşturmak ve mülakatların olmadığı herkesin zekası ve yeteneği ile bir yere gelebildiği bir Türkiye inşaa etmek için yola çıktık" diye konuştu.

 

"ŞEFFAF BİR TÜRKİYE VAD EDİYORUZ"

 Türkiye’nin en büyük sorunu olarak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni gördüklerini anlatan Özdağ, parlamenter sistme geri dönülmesinden yana olduklarını aktardı. Parlamenter sistem ile birlikte siyasi partiler kanun değişmesini istediklerini belirten Özdağ, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, Cumhuriyet tarihinde bizim demokrasi kültürümüze uygun olmadığını, bizim demokrasi iklimimize, bizim kültürel hayatımıza uygun olmadığını bu 2 yıl içerisinde gördük. 2 yıl içinde Türkiye uçacak diyorlardı ve biz o zaman parlamentoda evet oyu verdik. Evet oyu vermemiş olsa idik geçmese idi bizim çocuklarımızı değil torunlarımızı bile hainlikle suçlayacaklardı.  Biz kendi içimizde arkadaşlarımızla konuştuğumuzda çok rahat bir şekilde parlamentodan o referandumu geçirmezdik. Ama denenmesi lazımdı. Görülmesi lazımdı. 2 yıl içerisinde görüldü. Geçmişteki parlamenter sisteminde problemleri vardı. Aksaktı yine lider sultalığı vardı.  Biz tam ve kamil manada bir parlamenter sistemi dönmek istiyoruz. Parlamenter sistem ile birlikte de siyasi partiler kanunun değişmesini istiyoruz. Seçim kanununun değişmesini istiyoruz. TMBB’deki iç tüzüğün değişmesini istiyoruz. YSK kanunun değişmesini istiyoruz. Şeffaf bir Türkiye vadediyorz"

 

"DEVLET BİR KİŞİNİN OLMAYACAK"

"Türkiye’de hukuk adaletle buluşmuyor. 15 Temmuz’da hep beraber direndik. Cemaat devletine hep beraber meydan okuduk" diyen Özdağ, konuşmasına şöyle devam etti: "Bütün kesimler buna direndik. Bizler cemaat devletine hayır dedik. Türkiye’de bir parti devleti de kurdurmayacağız. Türkiye’de devlet bir kişinin olmayacak. Bir partinin olmayacak. Bir mezhebin olmayacak. Bir etnisitenin olmayacak. Devlet bir cemaatin olmayacak. Türkiye’de devlet 83 milyonun, milletin olacak. O devleti demokrasi ve liyakatla ayakta tutacağız"

 

"TÜRKİYE’Yİ ORTADOĞU ÜLKESİ YAPMAK İSTİYORLAR"

Basın yayın organlarının kendilerine yer vermemesinden yakınan Özdağ, “Sayın Erdoğan sana sesleniyorum. Siz 2001 yılında partiyi bunun için mi kurdunuz? Başkaları da konuşsun diye kurmuştunuz. Sizi konuşturmuyorlardı. Kızıyordunuz. Birgün herkesi konuşturacağız diye yola çıktınız şimdi siz başkalarını konuşturmuyorsunuz.

Sosyal Medyaya erişim yasağı ile Türkiye’yi bir Orta Asya ülkesi bir Afrika ülkesi yapmak istiyorlar. Türkiye’yi Ortadoğu ülkesi yapmak istiyorlar"

 

"İLKEMİZ İNSANLIK, ÖZGÜRLÜK VE DEMOKRASİ"

Gelecek Partisi Mersin İl Başkanılığına atanan Hamit Karış ise, Davutoğlu liderliğinde kurulan partinin güzel bir gelecek için yola çıktığını söyledi.  Karış, "Bizim geleceğimiz var geleceğe yürürken partimizin temel ilkesi insanlık, özgürlük ve demokrasidir. Ben ve arkadaşlarım bu ilkeler doğrultusunda mücadele edeceğiz. Bu yolda beni bu göreve layık gören başta genel başkanımız Ahmet davutoğluna ve tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Gelecek Partisi ile temiz, adil ve şeffaf bir siyaset için Mersindeyiz" diye konuştu.

 Konuşmaların ardından Tarsus İlçe Başkanlığı’na atanan Rukiye Keskin, Bozyazı İlçe Başkanlığına atanan Yusuf Ünal, Anamur İlçe Başkanlığına atanan Hasan Şehircioğlu, Erdemli İlçe Başkanlığına atanan Osman Tezcan ve Yenişehir İlçe Başkanlığına atanan Mustafa Barış Topçu’nun rozetleri takıldı.