Mersin Stadyumu yenileniyor | Güney Gazetesi Mersin

Mersin Stadyumu yenileniyor

Yeni sezonda TFF 3.Lig İçel İdman Yurdu’nun kullanacağı ve İdman Yurdu 1925’in de kullanması planlanan Mersin Stadyumu’nda çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Mersin Stadyumu yenileniyor


Mersin’in tek stadyumu konumunda bulunan stadyum yeni sezona hazır hale gelmesi için yoğun çalışma yapılıyor.

 

BU SEZON BİRÇOK ÖNEMLİ MÜSABAYA ŞAHİTLİK ETTİ

Bu sezon İçel İdman Yurdu ile İdman Yurdu 1925’in oynadığı maçlarda ev sahipliği yapan Mersin Stadyumu, sezon içerisinde birçok önemli müsabakaya şahitlik etti.  Kırmızı Şeytanlar’ın desteğini arkasını alarak sezona ‘merhaba’ diyen İçel İdman Yurdu, sezonun en önemli maçında grupta şampiyonluk yolundaki rakibi Ceyhanspor’u ağırladı. Resmi rakamlar açıklanmasa da yaklaşık 10 bin kişinin tribünleri doldurmasıyla İçel İdman Yurdu sezonun en çok seyircinin yer aldığı karşılaşmaya çıkmış oldu.

 

TARSUS-FENERBAHÇE MAÇI MERSİN’DE OYNANDI

Mersin Stadyumu, Tarsus İdman Yurdu’nun Türkiye Kupası 4.Tur karşılaşmasında Fenerbahçe ile eşleşmesiyle bu maça da ev sahipliği yaptı. Tarsus’ta yer alan stadyumların elverişsiz olması sebebiyle Mersin’de oynanan maçı yaklaşık 15 bin taraftarın izlediği öğrenildi. Mersin Stadyumu, İçel İdman Yurdu – Ceyhanspor ve Tarsus İdman Yurdu – Fenerbahçe maçlarıyla sezonun en çok taraftarın yer aldığı maçlara ev sahipliği yapmış oldu.

 

STADYUMDA BİRÇOK İŞLEM YAPILDI

Yeni sezonda da önemli müsabakalara ev sahipliği yapması beklenen Mersin Stadyumu’nda hummalı çalışma devam ediyor. Stad yetkililerinden edinilen bilgilere göre stadyumda; verty drain ( kök havalandırma ),verty cut (yüzey havalandırma), boş kapsül (kök havalandırma), kumlama (0.2 mm dere kumu) ve ara ekim (bermuda grass ), dragmet ve gübreleme işlemler yapıldı.