Türkiye ‘Huysuz’unu kaybetti! | Güney Gazetesi Mersin

Türkiye ‘Huysuz’unu kaybetti!

Türkiye’de yıllardır Huysuz Virjin adıyla ömrünü sahnelerde geçiren Seyfi Dursunoğlu, bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 87 yaşındaki Dursunoğlu’nun vefatı sanat camiasını yasa boğdu. Sanatçılar sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla üzüntülerini dile getirdi.

Türkiye ‘Huysuz’unu kaybetti!


İBRAHİM AYDEMİR

'Huysuz Virjin' karakteriyle milyonların tanıdığı ve çok sevdiği Seyfi Dursunoğlu, 87 yaşında hayata gözlerini yumdu. Bir süredir İstanbul, Anadolu yakasında özel bir hastanede tedavisine devam edilen sevilen sanatçı Dursunoğlu'nun son birkaç gündür yoğun bakımda olduğunu açıklandı.

87 yaşında hayatını kaybeden ünlü sanatçının vefatıyla ilgili bilgi veren hastane Başhekimi ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Çağlar Çuhadaroğlu, şunları söyledi:

“KOAH hastası olan ve aynı zamanda 15 gündür hastanemizde pnömoni (zatürre) tedavisi gören değerli sanatçımız Seyfi Dursunoğlu’nu maalesef bugün saat 16.45’te kaybettik. Kendisine Allah’tan rahmet; ailesine, tüm sanat camiasına ve sevenlerine sabır diliyoruz” ifadelerini kullandı. Sevilen sanatçının cenazesiyle ilgili bilgiler ise ilerleyen günlerde belli olacak.

 

 

“USTAM GİTME, NOLUR GİTME”

Huysuz Virjin’in en sevdiğim sanatçı dediği Gülben Ergen ise çok büyük üzüntü yaşadı. Ergen, Instagram hesabından anılarını paylaşarak üzüntüsü dile getirdi. Ergen, “Eşi benzeri olmayan canım #seyfidursunoğlu Kelimeler o kadar yetersiz ki. Yeri doldurulamayacak, taklitleri hep aslını yaşatacak gerçek bir yıldız. Bu ülkede en zoru başaran, her seferinde ayakta alkışlanan, bir doğaçlama profesörü, emekçi, canım büyüğüm, değerli hocam benim. Ustam gitme, nolur gitme. Çok özleyeceğim çok… Başımın üstü, canımın içi, burnumun direği #huysuzvirjin #seyfidursunoğlu en sevdiğim demesini sevdiğim, benim de en sevdiğim, en saydığım, en derleştiğim, en öğrendiğim, en doyamadığım… Bugünü sadece anıları tazeleyerek yaşıyorum. Yüzümdeki gülümseme göz yaşıma inat yerini kahkahama bırakıyor. Varlığı sevinç, yokluğu gülümseme... Gidişi iyiliklerle dolu. Sahnelerin #tek i olmak nasıl bir duygudur? Bir daha eşi benzeri olmamak? #Yaşasın yaşasın ki beni çooook seviyordu o kadar ki benim onu sevmeme yakın ♥️ Biz diye bişey vardı anlayacağınız. Hayatımda ilk kez bu kadar fazla #başınsağolsun mesajları, telefonları aldım. O #biz denen gerçekliğimiz insanların yüreğine dokunmuş meğer. O kalpte bende vardım giderken bir parçam gidiverdi. Yorgunluklarını, yıllarını, anılarımızı sevdiğim #seyfidursunoğlu #huysuzvirjin Kulağımda sesi “takma kafanaaaa” Ama Seyfi Bey, hadi be sende takmaaaa😊”

 

 

SANAT CAMİASI YASA BOĞULDU

Kadın kimliğiyle ömrünü sahnede geçiren ve 7’den 70’e herkesin gönlünde taht kuran Huysuz Virjin’in hayatını kaybetmesi sanat camiasını yasa boğdu. Huysuz Virjin’i tanıyan tanımayan herkes yaptıkları paylaşımla üzüntülerini dile getirdi. İşte ünlü isimlerden birkaçının yaptıkları paylaşımlar:

Cem Yılmaz: “Eğlence dünyasında 60 yılı aşkın emeği olan #seyfidursunoğlu mekanın cennet olsun. Seni çok sevdik, Seninle çok güldük hakkını helal et”

Tarkan: “Seyfi Dursunoğlu... Nam-ı diğer Huysuz Virjin’i, yaşayan bir efsaneyi kaybettik bugün. Nur içinde yatsın. Allah rahmet eylesin. Tüm sevenlerine, aile ve yakınlarına baş sağlığı dilerim. Kendisini hiç unutmayacağız, hep sevgi ve saygıyla anacağız...”

Ajda Pekkan: “Sen memur olmayı reddedip kendini dinledin ve bir efsane oldun, İçimizdeki ses oldun, Cesaret oldun, Özgürlük oldun, Gerçek ve içten gülümsemelerimiz şen Kahkahalarımız oldun, kantomuz oldun, ellerinle işlediğin o güzel tablolar gibi işledin hayatını ilmek ilmek, senin sanattaki varlığın uygarlığın ve aydınlığın bir simgesiydi. Sanata, Sahneye, tiyatroya kattıklarını, güzel dostluğunu ve nezaketini asla unutmayacağım. Gittiğin yerinde kahkahalar ve aydınlıklar içinde olduğuna eminim. Nurlar içinde uyu Kıymetli Dostum”

Ferhat Göçer: “Nasıl üzgünüm... dünyayı güzelleştiren, değer katan, renklendiren, katlanılabilir kolan bütün güzel insanlar bir bir eksiliyor... #seyfidursunoğlu #huysuzvirjin”

Demet Akbağ: “Kendi stilinde tekti. Ve sahne üzerinde dünyanın en zeki insanlarından biriydi. Bir devir kapandı, çok üzgünüm... Allah rahmet eylesin”

Ata Demirer: “Onu hiç seyretmemiş birine saatlerce hiç bıkmadan anlatabilirim, çok çok özel bir stil mühim bir kabiliyet zeka ve ustalık.. üzgünüm🙏 Bizden daha heyecanlıydı o gün, işini o kadar sevdayla yapan bir ustaydı”

Gülse Birsel: “Sabah dörtte biten, çok yorulup çok güldüğümüz bir çekim anısı kaldı bize. Güle güle Seyfi Bey”

Gülşen: “Seyfi Dursunoğlu’na Allah’tan rahmet yakınlarına ve tüm sevenlerine baş sağlığı diliyorum. Yerin hiç bir zaman dolmayacak büyük usta. Mekanın cennet olsun. 🙏🏼”

Selçuk Yöntem: “Türkiye çok önemli bir rengini kaybetti. Değerli sanatçı Seyfi Dursunoğlu nurlar içinde ol.. Seni çok özleyecek bu dünya..”