Mersin Kentkart kullanıcıları mağdur! | Güney Gazetesi Mersin

Mersin Kentkart kullanıcıları mağdur!

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin toplu taşıma araçlarını takip etmek için ‘Mersin Ulaşım’ uygulamasını sürümün eski olması sebebiyle kullanamayan halk mağdur oldu. ‘Otobüsün durağa kaç dakikada geleceğini’ takip edemeyen vatandaşlar, Büyükşehir Beelediyesi’ne isyan etti.

Mersin Kentkart kullanıcıları mağdur!


ZELİHA ÖZİPEK

Mersin’de yaşayan vatandaşların en çok tercih ettiği toplu taşıma aracı olan Mersin Büyükşehir Belediye otobüslerini kullanmak isteyen birçok vatandaş mağdur oluyor. Belediyeye ait olan ve toplu taşıma araçlarını kullanmak isteyen vatandaşların otobüsleri uydu sisteminden takip ederek, ‘kaç dakikada durakta olacağı’ hizmetini veren ‘Mersin Ulaşım’ uygulamasının Android10 işletim sistemine uygun olmaması vatandaşları çileden çıkarttı. Son güncelleme tarihi 2016 yılında olan uygulamanın telefonlarda açılmamasıyla vatandaşların otobüsleri kaçırarak gidecekleri yere geç varmasına sebep oluyor. Programı kullanan vatandaşlar yaşadıkları mağduriyeti Android uygulamalarının yer aldığı Google Play platformunda 1 yıldız vererek yazdıkları olumsuz yorumlarla dile getirdi.

 

ONLARCA OLUMSUZ YORUM VAR

19 Ocak 2020 tarihinde Google Play üzerinden belediyeye isyan M. Mert Öztürk isimli vatandaş, “Android 10'a geçtikten sonra uygulama açılmamaya başladı. Mobil kentkart satın almıştım içinde bakiye de var kullanamıyorum. Kentkart uygulamasında da satın almış olduğum kentkart gözükmüyor. Hem kart ücreti hem de içindeki bakiye boşa gitti. Lütfen bu durumu düzeltin” derken 18 Mayıs 2020 tarihinde aynı platform üzerinden şikayetini dile getiren Cumhur Cumhur isimli kullanıcı da, “Siz şaka mısınız uygulama en son 2016 yılında Android 10’a geçtikten sonra açılmamaya başladı. Belediye yönetimi çok güzel ama tek eksiğiniz uygulamayı tamamen amatör bir ekibin eline vermeniz. Rica ediyorum bu problemi düzeltin!!!” yorumunu yaptı. 

Onlarca olumsuz yorumun yer aldığı Mersin Ulaşım uygulamasında vatandaşlar, Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne çağrıda bulunarak uygulamanın acilen güncellenmesi gerektiğini açıkladı.