15 Temmuz destanının dördüncü yılı | Güney Gazetesi Mersin

15 Temmuz destanının dördüncü yılı

15 Temmuz darbe girişimine karşı milletin destansı mücadelesi, Türkiye’nin yanısıra birçok ülkede ve Mersin’de düzenlenecek programlar ile anılacak.

15 Temmuz destanının dördüncü yılı


İBRAHİM AYDEMİR

Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) sinsice devletin tüm kılcal damarlarına sızarak devletin silahlarını millete doğrulttuğu, demokratik yönetimi rafa kaldırmayı hedeflediği darbe girişiminin üzerinden 4 yıl geçti. Bakanlıklar, kamu kurumları, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı koordinasyonunda, Türkiye başta olmak üzere pek çok ülkede FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimine karşı milletin destansı mücadelesini anacak ve anlatacak faaliyetler düzenleyecek.

 

2 BİN 238 PROGRAM DÜZENLENECEK

2019 yılında bakanlıklar, kamu kurumları, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları tarafından “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” kapsamında yurt içinde ve yurt dışında toplam 1500 program ve faaliyet hayata geçirilmişti. Bu yıl 15 Temmuz kapsamında düzenlenecek toplam program ve faaliyet sayısı 3000’e ulaştı. Bu yıl yurt içinde bakanlıklar ve kamu kurumları 1.609, üniversiteler 521, sivil toplum kuruluşları 108 adet olmak üzere toplam 2.238 program gerçekleştirecek. Yurt dışında ise 752 faaliyet icra edilecek.

 

MERSİN’DE DEMOKRASİ NÖBETİ TUTULACAK

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Mersin’de de etkinlikler düzenlenecek. Saat 13.00’te mülki amirlerin katılımıyla Şehitlik ziyaret edilerek Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve dualarla şehitler ahılacak. Mersin Ulu Camii’nde öğle namazı öncesi şehitlerimizin ruhu için Mevlid-i Şerif okutulacak ve akabinde ikramlar dağıtılacak. Cumhuriyet Meydanında Demokrasi Nöbeti tutulacak. 15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan gece saat 00.13’te tüm meydanda ve il genelinde salaların okunacak. Anı defterleri ise saat 20.00’den itibaren alanda hazır bulundurulacak