Baro başkanları yine hırpalandı! | Güney Gazetesi Mersin

Baro başkanları yine hırpalandı!

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz ile birlikte 60 baro başkanının TBMM Genel Kurulda görüşülmekte olan baroların yapısını değiştirecek yasa taslağına karşı Ankara Kuğulu Park’ta başlattığı ’savunma nöbeti’ emniyet güçleri tarafından engellendi.

Baro başkanları yine hırpalandı!


Baro başkanlarının TBMM Genel Kurul'da görüşülmekte olan baroların yapısını değiştirecek yasa taslağına karşı Ankara Kuğulu Park'ta başlattığı 'savunma nöbeti' emniyet güçleri tarafından engellendi. Baro başkanlarının beklediği Kuğulu Park'ın etrafı polis barikatlarıyla çevrildi. Baro başkanları ve avukatlar polisin yumruklu saldırısına uğradı. Barikatların ve parkın içerisinde kalan baro başkanlarının yanına diğer avukatların, sendika temsilcilerinin ve basın mensuplarının girişlerine izin verilmedi.

 

“MESLEKTAŞLARIMIZ YANIMIZA YAKLAŞTIRILMIYOR”

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz açıklamasında, “Ülkemizin gerçekten çok önemli yasalarından birisini değiştiriyorlar. Hem mesleğimizi yok etmek, parçalamak istiyorlar. Hem de Cumhuriyet’in anayasal bir kurumunu yok etmeye yönelik Mecliste bir tasa”rı görüşülüyor ve hukukçular oraya alınmıyor.  Kendilerinden randevu istedik, bizlere ‘gelin buyurun çayımızı, kahvemizi için ama başka da görüşülecek bir şey yok’ dediler. Burada birçok baro başkanımız ve avukatlarımız tartaklandı, yumruklandı. Ülkemizdeki hukuksuzluklar, gazetelerin üçüncü sayfasındaki olaylar, kadın cinayetleri, çocuk istismarı, mesleğimizin kan kaybetmesi önlenemezken, bunlar için önlemler alınmazken, Anayasal kurumumuzu ve mesleğimizi koruma çabalarımız polis barikatlarıyla ve orantısız güç kullanılarak engellenmeye çalışılıyor. Barikatların dışındaki meslektaşlarımızı hiçbir şekilde yanımıza yaklaştırmıyorlar. Kuğulu Park'ın alanı çok büyük olmasına rağmen, dışarıda çok dar bir alana bütün meslektaşlarımızı hapsederek sosyal mesafe kurallarını ihlal ettirmeye çalışıyorlar ve sağlık sorunlarını görmezden geliyorlar. Günlerdir Ankara’da bu müdahaleleri yaşıyoruz. Keşke bunlara gerek kalmasaydı. Keşke bizi dinleselerdi, aklıselim davransaydılar. Maalesef hukukçulara engelleme yapılıyor. Çünkü biliyorlar ki, bizler hukukun ve adaletin yanında olduk. Bu nedenle bu tür müdahalelere maruz kalıyoruz” ifadesini kullandı.

 

“MECLİSE DİLEKÇE VERMEMİZ ENGELLENİYOR”

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Mecliste oylanan yasa tasarısına karşı dilekçe imzalamak üzere tüm avukatlara Kuğulu Park'ta buluşma çağrısı yaptıklarını ancak avukatların baro başkanlarının yanına girişlere izin verilmediğini söyledi. Yeşilboğaz “Pandemi gerekçe gösterilerek diğer avukatların parka alınmadı. TBMM'ye, 'Bu kanun teklifini geri çekin çünkü bu kanun teklifi Anayasa'ya aykırıdır' demek için bir dilekçe hazırladık. Baro başkanları olarak, meslektaşlarımızı bu dilekçeyi imzalamaya davet ettik. Dilekçelerimizi imzalayıp Meclis'e vereceğiz ama engelleniyoruz" diye konuştu. (Haber Merkezi)