Memur ek zam bekliyor | Güney Gazetesi Mersin

Memur ek zam bekliyor

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Mersin Şube Başkanı Murat Doğan düzenlediği basın toplantısında, pandemi süreciyle birlikte baş gösteren ekonomik krizin kamu çalışanları üzerindeki etkilerini değerlendirdi.

Memur ek zam bekliyor


ZELİHA ÖZİPEK

Pandemi sürecine ilişkin açıklanan destek paketlerinin 100 milyarla başladığını, sonrasında 200 milyara ve son olarak 600 milyar liraya kadar çıktığını ifade eden Doğan, “Açıklanan paketlerde tek bir gerçek vardır o da korona kalkanı destek paketi kapsamında herhangi bir geliri olmayan 4 milyon 411 bin aileye yapılan bir defaya mahsus bin lira ödemektir. Üç milyon aile daha bu ödeneği alma hakkı kazanmış olup ödemeleri halen devam etmektedir. Bu tablo işsizlik ve yoksullukta içinde bulunduğumuz gerçekliği tescil etmektedir. Her hanede iki işsiz olduğu varsayımı ile hareket etsek bile 14 milyon 822 bin kişilik bir işsizlik tablosu karşımıza çıkmaktadır. Bu tablodan utanması gereken siyasi iktidar yaptığı bir defaya mahsus bin liralık yardımla övünmektedir” dedi.

 

‘EK ZAM TALEP EDİYORUZ’

Kamu çalışanlarının ücretlerine ek zam beklediklerini ifade eden BES Şube Başkanı Murat Doğan şunları söyledi: “Geçen yıl yapılan toplu sözleşme sürecinde kamu emekçileri ve emekliler için belirlenen 2020 yılı için yüzde 4+ yüzde 4, 2021 yılı için yüzde 3+ yüzde 3 zam oranları son gelişmeler de göz önüne alındığında traji-komik oranlardır. Siyasi iktidar ekonomik verilerle ilgili hedeflerinin birçoğunun revize ederken maaş zamlarının aynı kalması milyonlarca kamu emekçisi ve emeklileri mağdur etmeye devam edecektir. Yıllardır başta enflasyon olmak üzere hükümetin ekonomik hedefleri temel alınarak yandaş sendika Memur-Sen’le kol kola imzalanan satış sözleşmelerinin hiç birisinde hedeflere ulaşılamadığından sürekli olarak enflasyon farkı oluşmuş, enflasyon farkının maaş artışından fazla olduğu dönemler bile yaşanmıştır. Fiilen yapılan son toplu sözleşme hükmünü yitirmiştir. Acilen yeni bir toplu sözleşmeye ihtiyaç vardır. Siyasi iktidar tarafları bir araya getirerek yeni bir toplu sözleşme süreci başlatmalıdır. Bütçenin revize edilerek yeni bir toplu sözleşme sürecinin başlatılmasını ve reel kayıplarımızı karşılayacak oranda ek zam yapılmasını istiyoruz.”