Okulda patlama! | Güney Gazetesi Mersin

Okulda patlama!

Mersin merkez Toroslar ilçesinde yer alan Atatürk Endüstri Meslek Lisesi’nin dezenfektan üretim atölyesinde henüz bilinmeyen bir nedenle meydana gelen patlamada iki öğretmen yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Okulda patlama!


Mersin’de bir lisenin dezenfektan üretim atölyesinde yaşanan patlama ve sonrasında çıkan yangında iki öğretmen yaralanarak hastanelik oldu. Öte yandan Yangına müdahale eden bir itfaiye eri dumandan etkilenirken, diğer ekipler de sürekli bölgeye yaklaşılmaması konusunda uyarılarda bulundu.

 

DEZENFEKTAN ÜRETİLİYORDU

Edinilen bilgiye göre olay saat 13.00 sıralarında merkez Toroslar ilçesi Alsancak Mahallesi’nde bulunan Atatürk Endüstri Meslek Lisesi’nde meydana geldi. Pandemi nedeniyle bir süre önce kurulan dezenfektan üretim atölyesinde henüz bilinmeyen bir anda patlama yaşandı. Meydana gelen patlamada o sırada atölyede çalışan Kimya öğretmenleri Ramazan Şahin ile Hasan Satırlı yaralandı.

 

ATÖLYEYİ BİR ANDA SARDI

Çevrede korku ve paniğe yol açan patlama ile birlikte çıkan yangın kısa sürede atölyeyi sardı. Yaşanan patlama sonrası çıkan yangında yaralanan iki öğretmen kendi imkânlarıyla dışarı çıktı. Çok sayıda polis ve itfaiye ekibi ile ambulanslar olay yerine ulaştı. Yerleşim içinde yer alan okulda çıkan yangın itfaiyenin kısa sürede müdahalesiyle büyümeden söndürüldü. Yaralanan iki öğretmen ambulansla kaldırıldıkları Mersin Şehir Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Okulun birinci katında da pencerelerin yanarak camların kırılmasına yol açarak maddi hasara yol açan patlamanın nedeni yapılacak bilirkişi incelemesinden sonra ortaya çıkacağı bildirildi.

 

CANLI YAYINLADI

Bu arada mahallede ikamet eden bir Bilgin Ferda isimli bir kadın patlama ve sonrasında çıkan yangın ve ekiplerin müdahalede bulunmasını sosyal medya hesabı facebook tan canlı yayınladı. (İHA)