ÇBK ilk transferini yaptı | Güney Gazetesi Mersin

ÇBK ilk transferini yaptı

TBKSL’de Mersin’i temsil eden Çukurova Basketbol, transferde kollarını sıvadı. Turuncu-Mavililer dış transferde ABD’Li Kristine Anigwe’yi kadrosuna kattı

ÇBK ilk transferini yaptı


AHMET SÜTCÜ

Koronavirüs nedeniyle iptal edilen Türkiye Basketbol Kadınlar Süper Ligi’nde mücadele eden Çukurova Basketbol Yenişehir Belediyesi yeni sezon için kollarını sıvadı. Turuncu-mavililer, dış transferde ABD'li Kristine Anigwe’yi kadrosuna kattı. Amerikan Kadınlar Basketbol Ligi takımlarından Los Angeles Sparks forması giyen 1,93 metre boyundaki Anigwe, yeni sezonda turuncu-mavili formayı terleteceği kulüp tarafından yapılan açıklama ile duyuruldu. Pivot pozisyonunda forma giyen Anigwe, 2019-2020 sezonunda İzmit Belediyespor formasını giydi.

 

KULÜPTEN HOŞ GELDİN MESAJI

Çukurova Basketbol Yenişehir Belediyesi sosyal medya hesabından Anigwe transferiyle ilgili şu sözler kullanıldı: “Organizasyonumuz 2020-2021 sezonu çalışmaları kapsamında California Üniversitesi tarihinin en skorer oyuncusu olan Kristine Anigwe’yi kadrosuna kattı. Avrupa pasaportu da bulunan pivot pozisyonunda oynayan 1 metre 93 santimetre boyundaki Anigwe, 2019 yılı WNBA Draft’ında dokuzuncu sıradan Connecticut Sun tarafından draft edildi. Kolej yıllarında Washington State karşısında attığı 32 sayı ve aldığı 30 ribaund ile dikkat çeken oyuncumuz, geçtiğimiz sezonda ülkemizde Türkiye Kupası Finali oynama başarısı gösterdi. Oyuncumuz bu turnuvayı 23 sayı, 13 ribaund ortalamaları ile tamamladı. ABD Milli Takımıyla 2014 FIBA U17 Dünya Şampiyonluğu ve 2015 FIBA U19 Dünya Şampiyonluğu bulunan oyuncumuza Çukurova Basketbol Mersin Yenişehir Belediyesi olarak hoş geldin diyoruz.”