Üretime virüs engeli! | Güney Gazetesi Mersin

Üretime virüs engeli!

Serbest Bölge’de faaliyet gösteren Öz Hayat Tekstil’de bir çalışanın Kovid-19 testinin pozitif çıkmasıyla birlikte firma sahibi Yıldıray Alan, üretime 14 gün ara verme kararı aldı. Alan, insan sağlığının kendileri açısından önemli olduğunu vurgulayarak üretime ara verdiklerini söyledi.

Üretime virüs engeli!


AHMET SÜTCÜ

Mersin Serbest Bölge’de koronavirüs vakası artmaya devam ediyor. Serbest Bölge’de üretim faaliyetini sürdüren Öz Hayat Tekstil’de bir personelin koronavirüse yakalanmasıyla üretime ara verdiği öğrenildi. Konu hakkında konuşan firma sahibi Yıldıray Alan, Öz Hayat Tekstil olarak insan sağlığının ön plana koyduklarını belirterek 14 gün üretime ara verdiklerini açıkladı. Mersin Tabipler Odası Başkanı Mehmet Antmen ise virüsün hala var olduğunu ve topyekün mücadelenin şart olduğunu altını çizdi.

 

“ÖNLEMLERİMİZİ ÜST DÜZEYDE ALIYORUZ”

Öz Hayat Tekstil Sahibi Yıldıray Alan, insan sağlığının kendileri açısından çok önemli olduğunu söyleyerek maddi kaybı bir kenara atarak Kovid-19 vakasının tespit edildiği ilk dakika itibariyle üretime ara verdiklerini söyledi. Vakanın 26 Haziran Cuma günü tespit edildiğini söyleyen Alan, “Arkadaşımız astım hastasıydı. Rahatsızlandı. Test yapıldı. Testi pozitif çıktığı ilk dakika itibariyle üretime ara verdik. Cuma gecesi tüm şeflere ve whatsapp gruplarımıza üretime ara verdiğimizi bildirdik. Çalışan arkadaşımızın izin gününde memleketine gittiğini öğrendik. Biz kurum olarak tüm önlemlerimizi alıyoruz. Her gün maske veriyoruz. Düzenli olarak dezenfekte ediyoruz. Düzenli ateş ölçümü yapıyoruz. Lakin bir ihmalkarlıkla çalışanımız virüse yakalanıyor” dedi.

 

“İNSANLARIN SAĞLIĞI BİZİM İÇİN ÖN PLANDA”

Pazartesi günü Sağlık İl Müdürlüğü’nden insanların geldiğini söyleyen Alan, “15 gün karantina ilan ettik. İl Sağlık Müdürlüğü, aldığımız tedbirlerden dolayı teşekkür etti. Maddi anlamda kaybımız büyük. Lakin bizim için insan sağlığı ön planda. Üretime ara verdik” ifadelerini kullandı.

 

“TOPYEKÛN MÜCADELE ŞART”

Mersin Serbest Bölge’de Kovid-19 vakasının artmasını değerlendiren Mersin Tabipler Odası Başkanı Mehmet Antmen de, “Sanayilerimizdeki son durumu bilmiyorum. Ne kadar önlem alınıyor, hangi firma önlem alıyor, hangi firma önlem almıyor bu konu hakkında bilgi sahibi değilim. Lakin şunu çok iyi biliyorum ki virüs azalmadı.  Aynı hızla devam ediyor. Hasta sayıları azalmıyor. 3-5 kişinin bireysel önlem almasıyla çözülebilecek bir sıkıntı değil. Bilim Kurulu’nun alacağı önlemlere topyekûn uyarak atlatılabilecek bir sıkıntı. Sağlık Bakanlığı sanayi ve işyerleriyle ilgili bir önlem alması gerekiyor. Eğer bu işyerlerine bırakılırsa ekonomik önlem alınır. Bu da doğal olarak virüse davet çıkarır” dedi.

 

“BİRKAÇ FİRMADA DA VAKA OLDUĞU SÖYLENİYOR”

Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası (DEV-TEKSTİL) Çukurova Temsilcisi Ahmet Subaşı ise, Öz Hayat Tekstil’de çalışanların virüse yakalandığını doğrularken vaka sayısı hakkında net bilgi vermedi. Subaşı, “Öz Hayat Tekstil’de bazı çalışanlarda koronavirüs testinin pozitif çıkmasıyla üretime ara verildi. 3 işçinin virüse yakalandığı bize aktarıldı. Bu vaka sayısının ise 15’e dayandığı söyleniyor. Mersin Serbest Bölge’de birkaç firmanın çalışanında da virüs tespit edildiği konuşuluyor. Lakin teyit ettiremediğimiz için net bilgi vermek doğru değil. Şu anda Serbest Bölge’nin önünde polis beklediği bilgisi geldi. Vaka sayısı artmasıyla tedbirlerde alınmaya başlandı” sözlerini kullandı.