Tınas kendi hayatını yazdı | Güney Gazetesi Mersin

Tınas kendi hayatını yazdı

Gülnar’da yaşayan ve bir tür kas hastalığı olan DMD ile mücadele eden Harun Tınas’ın “Sessiz Çığlığım” şiir kitabının ardından, kendi hayatını anlattığı romanı ‘Bende Varım’ basılarak okuyucusu ile buluştu.

Tınas kendi hayatını yazdı


Zeliha ÖZİPEK

Gülnar ilçesinde yaşayan Duchenne Musculer Distrofi (DMD bir tür kas hastalığı) kas hastası 28 yaşındaki Mersinli Harun Tınas, üç parmağını kullanarak yazdığı şiirlerini topladığı ilk kitabı “Sessiz Çığlığım”ın ardından bu kez, roman yazarak kitap haline getirdi. İlk kitabıyla tanınan ve kısa sürede binlerce kişinin ilgisi üzerine çeken, yaşam azminin görenlerin takdirini topladığı Tınas, kendi imkanlarıyla bir şiir kitabı yazmıştı.

 

“AĞLAMA NOKTASINA BİLE GELDİĞİM OLDU”

Yeni kitabı ‘Bende Varım’ı yayınlanmasına dair Şair – Yazar Harun Tınas sosyal medya hesabından paylaşım yaparak duygu ve düşüncelerini paylaştı. Tınas, “Evet sevgili dostlar; Gördüğünüz üzere; bir DMD Kas hastası olarak, sağ elimin hafif hareket eden baş, işaret ve orta parmaklarıyla Mouse ile, optik klavyeden yardım alarak, bilgisayarda yatar bir pozisyonda yazdığım kitabım çıkmıştı. Bu kez karşınıza hayatımı anlattığım bir romanla çıktım. 244 sayfalık kitabımın ismi “Bende Varım’. Yayınladığım bu eserimde, hayatımı ve yaşadığım çevreyi anlattım. Aslında bu hayatı iyisiyle, kötüsüyle tüm zorluklarına rağmen bir defa yaşamıştım. Yaşadığım o kadar çok problem vardı ki; yazarken bazen psikolojim ve moralim çok bozuldu. Ağlama noktasına bile geldiğim oldu. Tabi çok güzel hatıralarımda var. Ayrıca kitabımda; birkaç şiirimin hikayesini ve seslendirdiğim şiirlerimi görebileceksiniz. Birçoğunuz sanırım kitabımda adı geçen yerleri merak ediyordur; ben şu an Mersin’in Gülnar ilçesinde yaşamaktayım. Kronolojik sıraya göre romanım çoğunlukla Mersin’in ilçeleri olan Aydıncık, Silifke ve Gülnar’da geçmektedir” dedi.