Süreç, esnafı memnun etti | Güney Gazetesi Mersin

Süreç, esnafı memnun etti

Mersin’de lokanta ve kahvehaneler normalleşme kararının ardından tekrar faaliyete başladı. Kahvehaneciler 90, Lokantacılar ise yaklaşık 70 gün sonra tekrar müşterilerine kavuşmanın sevincini yaşadı. Kahvehanelerde oyuna izin verilmemesi nedeniyle işler yarı yarıya düşerken lokantacılar yoğunluktan memnun. Lokanta işletmecisi Zeki Ceylan, müşterilerine tekrar kavuşmanın sevincini yaşadıklarını ifade ederek, hijyene önem verdiklerini söyledi. Kahvehane işletmecisi Fazlı Kaya ise sıkıntı çekmelerine rağmen kurallara uyduklarını söyledi.

Süreç, esnafı memnun etti


Hasan KÜÇÜK    

Mersin’de normalleşme kararının ardından lokanta ve kahvehaneler yeniden müşterilerine kavuştu. İstiklal Caddesi’nde lokanta işleten Zeki Ceylan, “23 Mart’ta işletmemizin faaliyetlerini durdurmuştuk. Normalleşme kararı sonrası bugün itibari ile normal hayatımıza dönmüş olduk. Müşterilerimiz gelmeye başladılar. Şu anda normal bir şekilde her şey devam ediyor” dedi.

Gereken tedbirleri aldıklarını anlatan Ceylan, “İşyerimizi dezenfekte ettik. Hijyen kurallarına uygun hale getirdik. Umudumuz bu saatten sonra bu kötü hastalığın başta Mersin ve ülkemizi terketmesi. Bütün insanlar kucaklaşsın tekrar eski günlerine dönsün istiyoruz” şeklinde konuştu.

Hijyene önem verdiklerini anlatan Ceylan, “Lavabolarımızın girişlerine dezenfektan koyduk. Masa aralarındaki sosyal mesafeyi korumaktayız. Aynı aileden olursa sayıya bakmadan masaya alabiliyoruz. Farklı müşteriler olduğu zaman farklı masalarda oturtuyoruz. Bir masadan müşteri kalktığı zaman oradaki malzemeleri ya yenileri ile değiştiriyoruz ya da dezenfekte ettikten sonra diğer müşteriyi alıyoruz.  Aşçılarımız, garsonlarımız ve personelimiz maskeli olarak hizmet veriyor” diye konuştu.

 

“KURALLARA UYUYORUZ”

Tespihçiler Pazarı’nda kahvehane işleten Fazlı Kaya ise gelen emir ile birlikte işyerlerini kapattıkları ve 90 gün evde kaldıklarını söyledi. Yaşı 75 olduğu için 90 gün evden çıkmadığını anlatan Kaya, Yeniden işyerimizi açtık. Ben müşteriye kavuşmanın yanında kendimi düşünüyorum. 75 yaşındayım. Evde perişan oldum. Balkonum vardı orada gelip gittim. Şekerim 150 iken 370’e çıktı.