Otobüs var, yolcu yok | Güney Gazetesi Mersin

Otobüs var, yolcu yok

Mersin Otobüsçüler ve Yazıhaneciler Derneği (MOYDER) Başkanı Kerim Ürkmez, 1 Haziran itibariyle kaldırılan seyahat kısıtlamasının işlerine olumlu bir yansımasının olmadığını söyledi.

Otobüs var, yolcu yok


Ahmet SÜTCÜ

Mersin Otobüsçüler ve Yazıhaneciler Derneği (MOYDER) Başkanı Kerim Ürkmez, 1 Haziran itibariyle kaldırılan seyahat kısıtlamasını değerlendirdi. Başkan Kerim Ürkmez, seyahat kısıtlamasının kalkmasının işlerine olumlu bir yansımasının olmadığını belirterek otogarda yolcunun olmadığını açıkladı.

Ürkmez, “Otogar 60-70 gündür kapalıydı. 15-20 gün öncesine kadar otobüs biletleri pahalıydı. Nedeni ise giden aracın boş dönmesiyle. Buradan İstanbul’a giden aracın maliyeti 6 bin ila 6 bin 500 TL arasında değişiyor. 21 yolcu alıyorsun. 2 bin 100 lira. İster istemez fiyatlar yükseliyordu.  Geçtiğimiz hafta bakanlık duruma el attı. Tavan ve taban fiyat belirledi. Antalya 175 lira ise 175 lira kesiyoruz. Bazı firmalar ise bakanlığın verdiği tarifeyi uygulamıyor. Örneğin Diyarbakır’a bilet fiyatı 200 TL olması lazım iken adamlar 100 TL’ye taşıyor.  Otogarların açılması, 81 ile seyahatin serbest olması bir şeyleri değiştirmedi. Otogarın yüzde 30’u açık. Lakin yolcu yok. Az önce Mardin firmalarını kontrol ettim. 7 tane Mardin firması var. Toplam 7 firmada 12 yolcu var. İnsanlar endişeden dolayı yolculuk etmiyor. Pandemi süreci öncesinde buradan asgari olarak 200 araç çıkardı.  Binlerce yolcu giderdi.  Şu anda ise 40-50 araba ya çıkar ya da çıkmaz. Yolcu ise yok” dedi.