Amatörün akibeti belli oldu | Güney Gazetesi Mersin

Amatörün akibeti belli oldu

TASKK Başkanı Ali Düşmez, yaptığı yazılı açıklama ile Mersin’deki amatör liglerin akıbetini duyurdu. Başkan Düşmez, Süper Amatör Lig’in BAL Ligi ile birlikte başlayacağını belirtirken 2.Amatör Küme’nin ise iptalini duyurdu. Düşmez, 1.Amatör Küme ilgili kararı ise Mersin ASKF’nin vereceğini söyledi.

Amatörün akibeti belli oldu


Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ali Düşmez, yerel amatör liglerle ilgili kararların açıklanacağı ve cuma günü yapılması planlanan basın açıklamasını dün yaptı ve amatörlerin kaderi belli oldu.  Ali Düşmez, Mersin Süper Amatör Lig’in 18 Temmuz’da başlayacağını açıklarken 2.Amatör Küme’nin ise iptal edildiğini duyurdu. Düşmez, 1.Amatör Küme ile ilgili kararı ise Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun karar vereceğini açıkladı.

BAL İLE BİRLİKTE SÜPER AMATÖR’DE BAŞLAYACAK

“Bildiğiniz üzere 19 Mart 2020 tarihinde korona virüs salgınına karşı alınan kararlar doğrusunda 2019-2020 sezonu U17 kategorisi ve daha altındaki yaş kategorilerinde liglere devam edilmemesi, Bölgesel Amatör Lig, 1. ve 2. Amatör ligler ile U19 kategorisi, 1. ve 2. küme müsabakaları ileri bir tarihe ertelenmiştir” diyen Ali Düşmez, “Pandemi sürecinde gelinen bu noktada tüm illerimizde müsabakaları devam eden U19 1. ve 2. kümelerde sezonun sonlandırılmasına, Büyükler kategorisinde il’de Süper Amatör lig varsa 1. ve 2.amatör liglerin, il’de en üst büyükler ligi 1. Amatör ise 2.Amatör liglerin sonlandırılmasına, bu liglerle ilgili yükselme ve küme düşme kararlarının Futbol İl Tertip Komitelerince ASKF’ lerin bilgisi dahilinde verilip, Amatör İşler Kurulu’nun onayına sunulmasına karar verilmiştir. İllerin büyükler kategorisindeki en üst liginin, 18 Temmuz 2020 tarihinde başlatılacağı duyurulan BAL Ligi ile aynı takvim süresinde başlatılacağı bilinmelidir. Bölgesel Amatör Lig ile ilgili yeni bir tarih belirlenmesi veya daha farklı bir karar alınması halinde, ilin en üst yerel ligi ile ilgili alınacak karar sizlere bildirilecektir.” dedi.

2.AMATÖR KÜME İPTAL EDİLDİ

32 ilde Süper Amatör Lig, 1.Amatör Küme ve 2.Amatör Küme’nin olduğunu belirten Düşmez, “Ankara, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Mersin, Kırklareli, Konya, Muğla, Sakarya ve Samsun illerinin ise 1.Amatör ligleri ve 2.Amatör ligleri devam etmektedir. 1.Amatör ligleri tamamlanan illerin liglerden yükselme ve düşmeleri aynen uygulanacaktır.1.Amatör ligleri devam eden illerimizde ve 2.Amatör ligleri devam eden 32 ilimizde liglerin geri kalan müsabakaları kesinlikle oynanmayacaktır. Ligler tek devreli oynanıyor ve tamamlanmadıysa veya çift devreli oynanıyor ve ligin henüz 1.devresi tamamlanmadıysa bu ligler oynanmamış kabul edilecek ve bir üst lige yükselme veya bir alt kümeye düşme olmayacaktır. Müsabakaları çift devreli lig usulüne göre oynatan illerde ise 1.devre tamamlandı ise lig olduğu gibi tescil edilecek ve lig sıralamasına göre bir üst lige yükselme kararı Futbol İl Tertip Komitesi tarafından verilecektir. 1. ve 2. amatör liglerde play-off müsabakaları oynatılan illerde play-off lar oynatılmayacak, bir üst lige yükselen ve bir alt lige düşen takımlar hakkında kararı Futbol İl Tertip Komiteleri verecektir. Tertip Komitesi kararları TFF Amatör İşler Müdürlüğü’nün onayından sonra kesinleşecektir. 32 ilimizin Süper Amatör liglerinden sadece Şanlıurfa ili Süper Amatör ligini bitirmiş olup diğer illerimizde Süper Amatör ligler devam etmektedir. Liglerin bitmesine bir haftası kalan illerimiz olduğu gibi 4-5 haftası kalan illerimizde vardır. 31 ilimizdeki Süper Amatör ligler TFF’ce onaylanan statülerine uygun olarak tamamlanacaktır. BAL Statüsü gereği bu illerden 2020-2021 BAL Sezonuna direkt veya Baraj Müsabakası oynayarak kontenjanları dahilinde bir veya birden fazla takım çıkacaktır. Büyükler kategorisinde ilin en üst yerel liginin tamamlanabilmesi için oynatılacak müsabakalar bir aksilik veya yeni bir tarih belirlenmesi olmadığı takdirde Bölgesel Amatör Lig'in başlama tarihi olan 18 Temmuz tarihinde başlatılacak ve BAL müsabaka programının biteceği tarihe uygun bir planlama ile tamamlanacaktır. BAL ve yerel lig takımları arasında oynanması gereken BAL Baraj Müsabakaları BAL grup müsabakalarının tamamlandığı haftadan sonraki 7 gün içinde oynatılacaktır.” İfadelerini kullandı