Zenginler mi askıda? | Güney Gazetesi Mersin

Zenginler mi askıda?

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı ‘askıda fatura’ projesi vatandaşı şaşırttı. Sistemde yer alan yüksek tutardaki faturalar kafa karışıklığına neden oldu. İhtiyaç sahibi halkın yer aldığı projede yüksek tutardaki faturaların da görülmesi, ‘zenginler mi askıda’ sorusunu akıllara getirdi.

Zenginler mi askıda?


AHMET SÜTCÜ

Göreve geldiği günden itibaren sosyal projelere önem veren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer; İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin uyguladığı ‘askıda fatura’ projesini Mersin’de de başlattı. İlk bağışı kendisi yapan Seçer, askıda faturaya 1 maaşını bağışlayarak destek oldu.  Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal yardım alan ihtiyaç sahibi ailelere yönelik başlattığı projede vatandaşlar, ‘emeski.meski.gov.tr/askidafatura’ adresinden ödeme yapabilme imkânı buluyor.

 

SİSTEMDE 16 BİN TL’LİK FATURA

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı ‘askıda fatura’ projesi akıllarda da soru işareti bıraktı. Sisteme girildiğinde yüksek meblağlardaki faturaların, ‘askıda fatura’ projesinde yer alması, ‘zenginler mi askıda’ sorusunu akıllara getirdi. Sistemde yer alan yüksek tutardaki faturalar arasında yer alan 16 bin 303 TL’lik faturaya ait 3 adet su borcu yer alıyor. Faturanın içeriğine bakıldığında ise 66, 105 ve 16 bin 130 TL’lik 3 fatura yer alıyor.

 

YÜKSEK TUTARLAR DİKKAT ÇEKİYOR

Sistemde yer alan ve dikkat çeken bir başka fatura ise 8 bin 811 TL’lik borç. 4 döneme ait su borcu bulunan abonenin; 6 bin 598, 2 bin 22, 132 ve 58 TL’lik 4 faturalık borcu yer alıyor. En yüksek miktarın bulunduğu diğer bir fatura ise 6 bin 292 liralık tutar. 2 döneme ait borcun yer aldığı faturada 6 bin 275 ve 16 TL’lik iki fatura bulunuyor. Sistemde yer alan 4 bin 614 liralık faturada ise 3 bin 826 ve 788 TL’lik iki ayrı su borcu gözüküyor.

 

VATANDAŞIN KAFASI KARIŞTI

Online olarak ödeme yapılan projede yüksek tutarda ve az sayıda dönem borcu bulunan faturaların yer alması kafaları karıştırdı. Vatandaş söz konusu faturaların gerçekten sosyal yardıma ihtiyacı olan ailelere mi ait olduğu sorusunu sordu.