Çiftçi yamuldu!.. | Güney Gazetesi Mersin

Çiftçi yamuldu!..

CHP Genel Başkanı Yardımcısı Veli Ağbaba CHP’li vekillerle Silifke ve Erdemli’deki dolunun vurduğu tarım alanlarında inceleme yaptı. TBMM Tarım Komisyon üyesi ve Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, üreticilerin nakdi olarak desteklenmesi gerektiğini söyledi. Yine alanda inceleme yapan MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek ise “Devle çiftçilere şefkat elini uzatmalı” dedi.

Çiftçi yamuldu!..


Hasan KÜÇÜK 

Mersin’de etkili olan dolu ve afete dönüşen dolu Erdemli, Silifke ve Gülnar’da tarım alanlarına büyük zarar verdi. Kar yağmış gibi görüntü oluşturan dolu seralar ile açık alandaki sebze fideleri ile ve meyve ağaçlarını telef etti.

 

“AYNİ VE NAKDİ YARDIM YAPILMALI”

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbababa ve milletvekilleri ile birlikte afet bölgesinde inceleme yaptıklarını söyledi. Şiddetli yağış sonrası sebze ve meyve ekili  alanların zarar gördüğünü anlatan Gökçel, “Bu sene olmadığı gibi meyve gözlerinin oluşmasına da zarar verecek. Seneye de çok yıllık bitkilerden meyve ağaçlarından çiftçimiz ürün alamayacak dolayısıyla çiftçimiz mağdur” dedi. Çiftçinin borçla üretmeye çalıştığını vurgulayan Gökçel,”Şimdi dolu afeti ile birlikte borçlarını ödeyemeyecek hem de önümüzdeki yıllar için kendi geçindirecek bir gelir elde edemeyecek. Dolayısıyla sosyal devlet anlayışıyla çiftçilerin öncelikle nakdi yönden desteklenmesi en uygunu. Telef olan yerlere çiftçi tekrar dikim yapacaksa fidesi de ayni olarak verilmesi gerekir ki üretimi devam edebilsin” dedi.

 

ŞİMŞEK: DEVLET ZARARI TELAFİ ETMELİ

Erdemli’de dolunun vurduğu tarım alanlarında inceleme yapan MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek de "Sanki kar yağmış gibi bir görüntü var. Korona virüsten dolayı ülkenin en çok üretime ihtiyaç duyduğu bir zamanı yaşıyoruz. Taşın içinde ekmek mücadelesi yapan bu insanların zararı devletimiz tarafından telafi edilmelidir. Bu üreticilere acil nakdi yardım gönderilmelidir" şeklinde konuştu.