Öğretmenden tepki çeken ölüm tehditli sosyal medya paylaşımı | Güney Gazetesi Mersin

Öğretmenden tepki çeken ölüm tehditli sosyal medya paylaşımı

Mersin’de bir lisede görev yapan S. Ö. adında öğretmenin sosyal medya hesabından küfürlü, tehdit içerikli siyasi paylaşımlar yapması tepki topladı. Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Mahmut Sümbül konuyla ilgili yaptığı açıklamada söz konusu paylaşımları yapan öğretmen hakkında soruşturma başlatılması gerektiğini söyledi. CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır da skandal paylaşımları Milli Eğitim Bakanı’na sordu.

Öğretmenden tepki çeken ölüm tehditli sosyal medya paylaşımı


ESRA ŞASİ YAĞMUR

Mersin'de bir lisede öğretmenlik yapan S.Ö'nün sosyal medya hesabında muhalif kesimleri hedef alması,  başta CHP üyeleri olmak üzere bu kesimlere yönelik  küfürlü paylaşımlarda bulunarak tehdit etmesi Eğitim-Sen Mersin Şubesi tarafından tepkiyle karşılandı.

Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Mahmut Sümbül, söz konusu paylaşım yapan kişiyle ilgili İl Milli Eğitim Müdürü'nü göreve çağırdı. Sümbül, "Zorlu bir dönemden geçen ülkemizin her anlamda dayanışmaya ihtiyaç duyduğu günlerde “toplumun bir kesimini aşağılayan, dili/düşüncesi/siyasi inancı farklı kesimlere kin ve düşmanlığa sevk edici” bir dille sosyal medyayı “ölümle tehdit” mesajları için kullananların öğretmen olarak sınıflarda öğrencilerimize, çocuklarımıza, gençlerimize ders müfredatı dışında neler anlattıklarını merak ediyoruz. Sadece yasal taleplerini dile getiren, Anayasa’da yazılı ilkeler çerçevesinde “sosyal hukuk devleti, laik-bilimsel-anadilinde eğitim hakkı” talep eden eğitim ve bilim emekçileri ihraç edilirken; sosyal medyada sadece beğeni yaptığı için 80 yaşındaki insanlar hakkında soruşturma açılırken Milli Eğitim Bakanlığında öğretmen olarak görev yaptığı halde “halkı kin ve düşmanlığa sevk edici çağrı yapan, ana muhalefet partisi ve diğer muhalefet partileri genel başkanlarına, üyelerine, o partiye oy verenlere, muhalif her türlü kesime karşı tehdit içeren mesajlar” yayınlayan S. Ö hakkında Mersin Milli Eğitim Müdürlüğünü göreve çağırıyoruz" dedi.

 

"KONUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

S. Ö'nün, muhalif paylaşımlarda bulunanlara yönelik ölüm tehtidi içeren mesajları korkusuzca sosyal medya hesabından yayınlama cesareti bulduğunu söyleyen Sümbül, açıklamasına şöyle devam etti: "Toplumu ayrıştırmak, kin ve düşmanlığı yaygınlaştırmak, toplumun bir kesimini aşağılamak suçunu işleyen S.Ö "ölüm tehdidi” içeren mesajlarını korkusuzca yayınlarken Milli Eğitim Müdürlüğünün adı zikredilen sözde eğitimci hakkında nasıl bir uygulama yapacağını Mersin kamuoyuyla beraber Eğitim Sen Mersin şubesi olarak da takip edeceğiz."

" TEHDİT, KİN VE DÜŞMANLIĞI ELEŞTİRİ OLARAK GÖREMEYİZ"

"Biz sendika olarak her türlü eleştiri ve düşüncenin özgürce savunulmasını, açıklanmasını, dile getirilmesini yıllardır savunuyoruz ve bedeller ödesek de savunmaya devam edeceğiz" diyen Sümbül,"Fakat tehdit, kin ve düşmanlığı eleştiri olarak görmemiz de mümkün değildir. Hele ki bir okulda öğretmen olarak görev yapan birinin saldırganlığa prim veren, toplumu bölen, siyasi içeriklerle sırtını dayadığı yerlerden cesaret alarak “ölümle tehdit” içerikli paylaşımlar yapmasını düşünce açıklamak olarak göremeyiz. Sosyal medyayı kalemşorluk, medyaşorluk alanı olarak kullanıp hakaret-tehdit etmek en hafif deyimle gayr-i insani bir tutumdur. Sadece muhalif tweet attığı için farklı düşüncedeki  insanlar hakkında her türlü baskı ve soruşturmayı başlatanlar insanları ölümle tehdit eden S.Ö  hakkında da aynı duyarlılığı göstermelidir " ifadelerini kullandı.  

BAŞIRIR’DAN BAKAN SELÇUK’A ÇAĞRI

Öte yandan CHP Mersin Milletvekili  Ali  Mahir  Başarır da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a çağrıda bulunarak söz konusu öğretmen hakkında herhangi bir yaptırım uygulayıp  uygulamayacaklarını sordu.